Zaradi teh razlogov je dobra izbira domofona pomembna za varnost vašega doma
PR 18. marca 2021 ob 10:25

Varnost bivanja je na prvem mestu vsakega doma. Tako v večjih mestih, kot v predmestju in na podeželju je potreba bo izboljšani varnosti domov vedno večja. Zaradi vsakodnevnih opravkov smo velikokrat odsotni, nekajkrat letno si privoščimo sproščeno potovanje, ali pa se odpravimo na večkratne izlete. Za preprečevanje morebitnih vlomov, kraj in drugih neprijetnih dogodkov si lahko pomagamo s sodobnimi napravami. Tako bomo zmanjšali strah, da bi se v času naše odsotnosti zgodilo kaj neljubega.

Poleg alarmnih naprav, ključavnic, kamer in tipal veliko vlogo pri ustvarjanju varnega doma igrajo domofoni. Ti že vrsto let skrbijo za učinkovit nadzor dostopa do naših domov, z leti pa so postali še bolj napredni in zanesljivi. Če so bili domofoni še nekoč namenjeni le za odpiranje vhodnih vrat, so danes postali nepogrešljiv varnostni pripomoček. Njihov osnovni namen je, da povečajo stopnjo varnosti našega doma.  Zato je izjemno pomembno, da izberete model domofona, ki je izdelan v skladu z evropskimi smernicami o varnosti. Veliko tovrstnih naprav ne zadostuje tem kriterijem, zato morate biti pri izbiri pazljivi. V nasprotnem primeru se lahko zgodijo kibernetski vdori, ki nepridipravom omogočijo enostaven dostop do vrat vašega doma.

Domofon predstavlja prvi stik zunanjih obiskovalcev z vašim domom in z vami, hkrati pa tudi prvo varnostno oviro morebitnim nepridipravom. Zato je pomembno, da je uporaba domofona enostavna, zanesljiva in vzdržljiva, saj tako zagotavlja varnost in še večje udobje bivanja.

Najpogostejše napake, ki jih počnemo pri odločitvah o vgradnji domofonskega sistema:

  • odločimo se za ugodnejši avdio domofonski sistem, ne zavedamo pa se, da je nadgradnja v video sistem stroškovno neučinkovita, saj inštalacija ni pripravljena za video rešitve.
  • zamenjamo samo zunanjo domofonsko ploščo, s tem pa ne rešimo težav s slabim zvokom ali občasnim nedelovanjem domofonov. Taka menjava ne omogoča novih funkcionalnosti, ampak gre zgolj za spremembo izgleda domofona. Etažnim lastnikom se lahko zaradi tovrstnih odločitev kmalu pojavijo težave in dodatni stroški.
  • kupimo domofon od nepreverjenih proizvajalcev, ker so ugodnejši. Pogosto se zgodi, da je v tem primeru potrebno menjati domofon že po dveh letih, saj proizvajalec ne zagotavlja rezervnih delov ali pa jih ukine v zelo kratkem času.
  • nismo informirani o tem, da lahko vgradimo video domofonske sisteme, ki so le kakšnih 15 odstotkov dražji od avdio sistema in da lahko pri nakupu notranjih enot prilagajamo stroške glede na potrebe in naše finančno stanje.
  • vgradnja novega domofonskega sistema ni primerno zaključena, kar lahko vpliva na videz fasade in vhoda v hišo ali stanovanje. Izvajalec naročnika pogosto prepriča, da se domofona ne da podometno vgraditi in ga vgradi nadometno. Le izbira primernega izvajalca del, ki vam bo ponudil strokovno svetovanje na vsakem koraku menjave vašega starega domofonskega sistema, se bo odražala v kvalitetni vgradnji in dolgi življenjski dobi vašega novega domofona.

Ena izmed najboljših izbir sodobnih domofonov je linija 4 domofonov Linea 3000, priznanega milanskega proizvajalca BTicino. Vsak izdelek iz Linee 3000 je na voljo z elegantno zunanjo enoto, ki meri vsega skupaj 2,5 cm v globino, 10 cm v širino in 19 cm v višino. Zunanja domofonska enota je odporna na vodo (po standardu IP 54) ter udarce (IK 10).

Domofoni Bticino za delovanje uporabljajo dvo-žilno tehnologijo, robustna antivandal IK10 zaščita pa je sofisticirana rešitev za eno in dvostanovanjske objekte ali pisarne. Največja odlika BTicinodomofonov je možnost nadgradnje z več funkcijami. Začetne nadgradnje vključujejo osnovne napredne funkcionalnosti, kot sta vklop osvetlitve hodnika in nastavitev glasnosti zvonca. Domofon ima tudi programabilne gumbe za priljubljene nastavitve, snemanje video sporočil obiskovalcev, odklepanje z brezstičnimi RFID žetoni in vgrajeno povezavo Wi-Fi. S slednjo se lahko povežemo prek aplikacijo na pametnem telefonu in nato upravljamo z domofonskim  sistemom.

Pokrov domofona je sestavljen iz ZAMAK cinkovih zlitin (cink, aluminij, magnezij in baker), zato je odporen na neposredne udarce in vremenske vplive. Lahko se namesti nadometno ali podometno, obenem pa se nanj lahko priključi več notranjih enot, kot so elektronske ključavnice in ostali mehanizmi.

Domofoni Linea 3000 prinašajo številne koristi kot so povečanje varnosti ljudi in premoženja, so enostavni za uporabo, omogočajo enostavno nadgradnjo, nudijo ugodno vzdrževanje in servis, so prilagodljivi in omogočajo povezljivost sistemov, ki so tehnološko dovršeni, odlikuje jih dvožilni sistem in so dolgoročna rešitev za maksimalno stopnjo varnosti.

Uporabnike še posebej navdušuje napredna Wi-Fi notranja enota, Bticino CLASSE 100X16E, saj jim omogoča prenos klicev na pametne naprave. Dodatne tipke na notranji enoti omogočajo upravljanje različnih funkcij, hkrati pa največjo prilagodljivost lastnim potrebam in željam. Po naročilu izdelka že v nekaj dneh (poleg zunanje in notranje enote) v kompletu prejmete tudi napajalnik in vse potrebne pripomočke za nadometno vgradnjo. Ker je zaloga omejena, je priporočljivo čim prejšnje naročilo, samo vgradnjo pa je priporočljivo prepustiti strokovnjakom.

»Za eno- in dvostanovanjske objekte našim strankam nudimo BTicinovo linijo 4 domofonov Linea 3000, ki jih poleg oblikovalske in tehnološke dovršenosti odlikuje tudi pester cenovni razpon. BTicino že vse od leta 1948 uspešno ustvarja kakovosten spoj italijanskega oblikovanja in tehnološke dovršenosti. Gre za podjetje z dolgo tradicijo, ki deluje že na več kot 60 trgih po celem svetu. Le izbira primernega izvajalca del, ki nudi strokovno svetovanje in podporo pri menjavi starega domofonskega sistema, se bo odražala v kvalitetni vgradnji in dolgi življenjski dobi novega domofona,« je povedal Marko Škof, strokovnjak za vgradnjo elektroinštalacij in pametnih inštalacij ter soustanovitelj znamke Comfort-el, ki zastopa prodajo izdelkov BTicino v Sloveniji.

Strokovnjaki Comfort-el nudijo brezplačen ogled in pripravo profesionalne ponudbe za vse potrebe.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.