Za Telekom je Hrvaška še aktualna
Matjaž Ropret 20. aprila 2019 ob 07:20

Visoke vključene količine prenosa podatkov v mobilnih naročninah so marsikomu odpravile potrebe po dodatnih zakupih za tujino, ne pa vsem. Še vedno smo omejeni pri tem, koliko gigabajtov od skupne kvote lahko brez doplačil porabimo v drugih državah EU. In v Telekomu Slovenije so prepričani, da v prazničnem obdobju na Hrvaškem njihovi uporabniki potrebujejo več.

Stvar je utečena, Telekom Slovenije in Hrvatski Telekom sta že leta dogovorjena za tovrstno sodelovanje, tudi ponudba se kaj dosti ne spreminja. Tako sta uporabnikom vodilnega slovenskega operaterja od včeraj pa vse do 5. maja na voljo dve možnosti zakupa mobilnega prenosa podatkov. Predvidoma zato, da bodo lahko brez skrbi gledali Igro prestolov, nogomet in nepomembne videe na Youtubu.

Prva možnost je sedemdnevni zakup HR-internet Plus, ki prinaša 10 GB za 5,99 evrov. Seveda v omrežju omenjenega hrvaškega operaterja, ki ga telefoni izpisujejo z imeni HR-CRONET, T-Mobile HR ali HT HR. Opcijo je mogoče vključiti s poslanim sms-om z vsebino HR PLUS na številko 1918 (za naročnike) ali na številko 1917 (za uporabnike Mobi). Po sedmin dneh od vklopa se storitev samodejno izključi. Verjetno se jo da na novo vklopiti, vendar je za daljše obdobje ali več gigabajtov bolj primerna druga možnost.

Zakup HR-internet namreč vsebuje 20 GB mobilnega interneta za 9,95 evrov na mesec. Ta opcija se vključi z sms-om, v katerega napišeš HR INTERNET. Številki sta kajpak isti in tudi ta možnost je na voljo tako naročnikom kot predplačnikom (Mobi, ne pa tudi Izi). Razlika od druge opcije pa je v tem, da je ta »trajna« in jo je treba izključiti, sicer se samodejno podaljša v naslednji mesec. Za izklop je treba poslati sms z vsebino HR INTERNET NE.

Za informacijo, koliko megabajtov od zakupljenih si že porabil, lahko pokukaš na portal moj.telekom.si ali v aplikacijo Moj Telekom. Če slučajno kot uporabnik največjega operaterja še nimaš uporabniškega računa za ta portal, se ti ga vsekakor splača odpreti, ker so tam tudi sicer vse pomembne informacije o porabi, obvestila in še druge možnosti. Lahko pa pošlješ sms z vsebino PORABA na 1919 ali 1917 (Mobi) in dobiš nazaj odgovor s številom, ki te zanima.

Pri ostalih operaterjih za zdaj ni posebnih ponudb za tujino v času prihajajočih praznikov.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.