Za projekt botrstvo lahko prispevaš z brezstično kartico med nakupovalnim premorom
Matjaž Ropret 26. maja 2017 ob 09:34

V ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark že stoji nekaj, kar je na prvi pogled oglasni pano z zaslonom, a je v bistvu avtomat za donacije za projekt Botrstvo. Tam bo ostal do konca maja. Nato bo med 1. in 7. junijem v mariborskem Europarku, od 8. do 14. junija v Citycentru Celje, nakar se bo še enkrat vrnil v Ljubljano in bo do 22. junija v Centru Vič.

Projekt so poleg omenjenega nakupovalnega središča skupaj zasnovali in uresničili še izdajatelj plačilnih kartic Mastercard, banka NLB in podjetje Europlakat. V t. i. svetlobno vitrino so skrili terminal POS, prek katerega je mogoče z brezstično kartico pokloniti pet evrov za otroke iz socialno ogroženih družin.

Zadeva deluje preprosto. Najprej je treba približati roko krogu na desni strani vitrine, nato pa brezstično debetno ali kreditno kartico čitalnika levo spodaj. V nekaj sekundah se izvede transakcija in darovalec na zaslonu zagleda video z zahvalo za njegovo donacijo. Darovati je mogoče z različnimi brezstičnimi karticami, tako maestro in mastercard, ki jih izdaja družba Mastercard, kot tudi s tistimi, ki jih izdaja Visa.

Donacijo je mogoče tudi ponoviti, a je, odvisno od politike posamezne banke, mogoče treba nekaj časa počakati. Lahko se zgodi tudi, da kakšen poskus transakcije ne bo uspel, če je denimo darovalec že prekoračil dnevno kvoto plačil z brezstičnimi karticami brez vpisovanja številke PIN. Zato ni treba obupati, ampak lahko prideš mimo še kdaj drugič.

V projekt botrstvo, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, je po besedah njene predsednice Anite Ogulin trenutno vključenih več kot pet tisoč otrok, ki jim pomaga več kot 4500 botrov. Vsi udeleženi v projektu tega panoja se nadejajo velikodušnosti mimoidočih v štirih nakupovalnih središčih po Sloveniji.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja