Za odrasle romantika in za šolarje Bradavičarka?
Marjan Kodelja 10. februarja 2021 ob 06:40

Ta mesec vam v Telemachovem video klubu predlagamo seriji Vikend z očetom, Ljubezen in hrana ter film Izolacija, saj bodo zadovoljile ljubitelje romantike s kančkom komedije. Medtem pa bodo učenci veseli serije filmov o Harryju Potterju.

S tem mesecem so v video klub dodali kategorijo »Vikend sa čaletom« s srbsko otožno komedijo Vikend z očetom. Beograjski kriminalec srednjih let izve, da je zbolel za neozdravljivo boleznijo. Ker ima pred seboj še nekaj let se Kašika (Nenad Jezdić) odloči, da bo prestanek časa namenil sinu. Želi ga namreč naučiti principov, ki se njemu zdijo v življenju pomembni. Ne pozabite. Bil je kriminalec, zato znajo biti njegovi življenjski napotki silno zabavni. V seriji se na kratko pojavi lani preminuli srbski pevec Džej Ramadanovski, zato se je prizora z njim že prijel pridevnik najbolj čustvenega.

Ocena IMDB: 7,7 (Vse kar dobi oceno višjo od 7, je vredno ogleda)

Priporočilo: Vsebina ni takšna, da bi bila zanimiva mlajšim, vendar posebnega priporočila glede starostne primernosti ni.

Serijo Ljubezen in hrana (Delicious) boste od tega tedna našli v kategoriji PickBox Now. Komedija, ki vas bo razveselila, saj govori o hrani, ljubezni in nezvestobi. Slavni kuhar in lastnik hotela v angleškem mestecu Leo je bil poročen z nadarjeno Gino zaslužno za večino njegovo slave. Ko jo zapusti in se poročil z lepotico Sam, gre z njegovim poslom navzdol. Kaj naj stori. Ponovno omreži Gino, da ji lahko krade recepte. Eksplozivna mešanica številnih smešnih situacij. Med leti 2016 in 2019 so posneli tri sezone.

Ocena IMDB: 7 (dokaj lepa ocena, ki obeta zabavne trenutke, kadar nimate ničesar pametnega za početi)

Priporočilo: Namenjeno starejšim, ki bodo zaplete in dileme razumeli. Ponekod serijo priporočajo starejšim od 14 let.

Romantično kriminalno komedijo Izolacija (Locked Down) najdete v kategoriji HBO OD. Scenarij za film je napisal Steven Knight, v glavnih vlogah pa sta Anne Hathaway in Chiwetel Ejiofor. Dogajanje je postavljeno v London, ko je življenje v njem ustavljeno zaradi pandemije koronavirusa. Zaprtje je hkrati priložnost. Tako vsaj misli kriminalni par, ki se loti visoko tveganega ropa draguljarne v nakupovalnem središču.

Ocena IMDB: 5,1 (komaj zadostna ocena, ampak morda nekaj pomeni, da gre za enega od prvih filmov, kjer ukrepi, ki smo jim priča že skoraj eno leto, igrajo pomembno vlogo).

Priporočilo: Zaradi kajenja, napeljevanja na spolnost in kraje, ni najbolj primeren za vse starosti. Posebnega priporočila ni!

Februar ni samo mesec ljubezni, je tudi mesec šolskih počitnic. Kaj bodo naši otroci takrat počeli? Na počitnice v tujino skoraj zagotovo še ne bomo smeli, morda se bomo lahko brez omejitev gibali vsaj po državi. Verjetno bomo več časa preživeli skupaj z družino pred televizijskimi zasloni, zato vam predlagamo ponovni ali celo prvi ogled filmov o mladem čarovniku Harryju Potterju. Osem jih je in vsi so najmanj odlični. Najdete jih v razdelku HBO OD.

Ocena IMDB: 7,4 ali več (kot so odlične knjige, so odlični tudi filmi – vsekakor eni izmed tistih, ki jih priporočamo vsem).

Priporočilo: Primerno vsem starostim, vendar jih je najbolj zabavno gledati skupaj z otroki.

Video klub je del sodobne televizijske storitve, zato imajo Telemachovi paketi Eon TV vključen dostop do raznovrstnih vsebin na zahtevo. Koliko in kateri sklopi so vključeni, je kajpada odvisno od izbranega paketa. Dva tisoč pri najcenejšem in več kot 18 tisoč pri najdražjem.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.