Z e-cenikom proti prijemanju tiskanega
Matjaž Ropret 29. septembra 2020 ob 16:59

Verjetno ste že kje srečali kodo QR, ki vas je pripeljala na spletno stran ponudnika. Lahko bi vtipkali spletni naslov, a koda je mogoče malce bolj vidna. Telekom Slovenije pa je s svojo storitvijo E-cenik naredil še korak naprej.

Storitev je v prvi vrsti namenjena preprečevanju širjenja okužb z novim koronavirusom in večji varnosti tako gostincev kot gostov v gostinskih lokalih, pojasnjujejo v Telekomu. Gre seveda za izogibanje prijemanju tiskanega cenika, če je papirnat, plastificiran ali kakršen koli že. Gostinci pri tej storitvi na mize postavijo velike in opazne kode QR, ki jih gostje zajamejo s svojimi telefoni. Nakar se jim odpre digitalna različica jedilnega lista oz. cenika. Tako je treba razkuževati zgolj tisto plastiko, v katero je vstavljen papir s kodo.

Nima pa ta rešitev samo varnostnega vidika. V Telekomu poudarjajo še, da gostincem omogoča hitro in enostavno upravljanje ter popravke ponudbe (upamo, da to ne pomeni konstantnega višanja cen) brez dodatnih stroškov tiskanja. »Uporaba E-cenika s QR-kodo je še posebej priročna rešitev za restavracije in druge gostinske lokale, ki se dnevno srečujejo z večjim številom gostov, ob tem pa ponudbo dnevno osvežujejo,« so prepričani v vodilnem operaterju.

Seveda slednji to storitev prodaja, pri čemer poskrbi za postavitev spletne strani, registracijo domene, vnos gostinske ponudbe in pripravo QR-kode.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja