Xiaomi z drugo trgovino v Sloveniji, prvo v Ljubljani (#video)
Matjaž Ropret 27. novembra 2021 ob 13:47

Tehnološko podjetje Xiaomi ima od včeraj novo trgovino v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark. Še ena naj bi sledila v Supernovi na Rudniku, so pa to dodatni koraki k bolj odločnemu nastopu na slovenskem trgu, ki smo ga od Xiaomija že dolgo pričakovali.

Kitajski proizvajalec mobilnih naprav, zabavne elektronike, gospodinjskih pripomočkov in še marsičesa je v navezi s slovenskim maloprodajnim partnerjem, podjetjem Colby, septembra že odprl trgovino v mariborskem Europarku. Zdaj je sledila že prva Ljubljani, ki je v Cityparku pozicionirana nasproti Primarka in Big banga. Kot pravijo v Xiaomiju, želijo s tem omogočiti kupcem in oboževalcem, da si v živo ogledajo in preizkusijo različne izdelke.

»Glavni generator razvoja izdelkov so naši kupci in njihove potrebe, Xiaomi ponuja vrsto naprav, ki izboljšujejo številne vidike življenja uporabnikov. S ponudbo širokega portfelja izdelkov v lastnih trgovinah te še bolj približamo potencialnim kupcem,« je ob odprtju trgovine povedal Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Slovenijo in Hrvaško.

»Verjamem, da bomo zaradi stabilnosti naše distribucijske mreže, vztrajnosti in odličnega partnerstva skrbeli za dobro in široko ponudbo ter lahko odpirali še nadaljnje trgovine po Sloveniji,« pa je dodal generalni direktor Colbyja Adam Harris.

Podobni trgovini sta v neposredni bližini že pred časom v navezi s trgovci odprla najprej Samsung in nato še Huawei, se pa zdi Xiaomijeva založenost širša in bolj celovita. V trgovini začuda sploh ne prevladujejo pametni telefoni, najde pa se marsikaj od monitorjev, večpredstavnostnih predvajalnikov (Mi TV), zvočnikov, slušalk, sesalnikov in drugih domačih naprav do malih pripomočkov, kot so inovativni izvijač, baterijski kompresor in še kaj. To je tudi priročno mesto za dokaj poceni nakupe polnilnikov, tako hitrih žičnih kot brezžičnih, ovitkov in drugih dodatkov za telefone.

Tovrstne trgovine običajno služijo kot orodje za večanje prepoznavnosti znamke, njihova dejanska uspešnost pa je zelo različna. Nekatere se poslovijo dokaj hitro, druge pa zelo dobro živijo.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.