Xiaomi odpira prvo samostojno trgovino v Sloveniji
Matjaž Ropret 28. avgusta 2021 ob 11:17

Tehnološke znamke so vedno želele svoje trgovine, so pa nekateri z njimi uspešnejše kot druge. Zagotovo gre dobro Applu, medtem ko so denimo Microsoft, Nokia, tudi Samsung imeli precej manj uspeha. V Sloveniji kupce vabita Huaweijeva in Samsungova, dokaj blizu skupaj v ljubljanskem City Parku, še ena priložnostna korejskega proizvajalca je te dni vzniknila na Kongresnem trgu, kjer je bila prej znana slaščičarna. Čez natanko en teden pa bo svojo prvo odprl Xiaomi.

Samsungov “pop-up store” na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Kitajski proizvajalec marsičesa je trgovine v minulih letih že odpiral (pa tudi zapiral) v Avstriji, na Hrvaškem in v drugih bližnjih državah, skupaj jih ima zunaj Kitajske že več kot tisoč. Ob trenutnem silovitem naskoku na prvo mesto med izdelovalci pametnih telefonov, je za konkretnejše načrte na vrsti tudi Slovenija.

Trgovina bo v mariborskem nakupovalnem središču Europark, odprtje se bo zgodilo v soboto, 4. septembra, ob 10h. V njej naj bi bil na voljo celoten nabor izdelkov Xiaomi, kaj konkretno to pomeni, pa bomo seveda videli čez en teden. Vsekakor tam ne bodo naprodaj samo telefoni, ampak še sesalniki, skiroji in druge naprave. Maloprodajni partner za Slovenijo je sicer podjetje Colby.

»Gre za prvo trgovino ‘Xiaomi Store’ na slovenskem trgu. Xiaomi širi svoje poslovanje v tej regiji s strateškim ciljem ponuditi svoje pametne telefone in druge izdelke oboževalcem blagovne znamke na enem mestu,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Na dan odprtja napovedujejo od 20 do 50-odstotne popuste na pametne telefone Xiaomi in druge izdelke. Med temi bodo pametna zapestnica Mi Band 5, nahrbtnik Mi Casual Backpack, prenosni zračni električni kompresor, čistilec zraka 3H, pametna ura, robotski sesalnik, električna skiroja Essential in AMG, ojačevalnik brezžičnega signala Mi WiFi Range Extender Pro, pametna elektronska tehtnica Mi Body Composition Scale 2, ročni sesalnik Mi G10 ter pametni telefoni Redmi Note 9 3+64, Redmi 9C 3+64, Poco F3, Mi 11 Lite 5G, Poco M3 Pro in Redmi Note 10S 6+128.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: Xiaomi

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja