Xiaomi Mi Band 4 proti konkurenci (#VIDEO)
Matjaž Ropret 21. avgusta 2019 ob 09:31

Po rahlem zatišju smo poleti preizkusili več pametnih zapestnic, med njimi tudi kar težko pričakovano Xiaomijevo Mi Band 4. Najbolj prodajana tovrstna naprava ima v četrti generaciji barvni zaslon in še vedno stane približno 30 evrov (za pošiljanje nujno uporabi Priority line). Kakšna pa je sicer, tokrat povemo v videu.

Postavili pa smo jo ob bok še dvema Samsungovima, najbolj neposredni konkurenci Galaxy Fit e, ki stane približno enako, a je na pogled nekoliko okrnjena, ter še precej zmogljivejši, a tudi dražji Galaxy Fit. Opisa obeh si lahko prebereš, v videu pa izveš, kako se primerjata z najnovejšo Xiaomijevo.

Zaradi precej nižje cene kot ob začetku prodaje, je zdaj v tem kontekstu precej bolj zanimiva Garminova Vivosport. Ta ima edina od tokrat izbranih sprejemnik GPS in je zato vsaj v teoriji zelo primerna za rekreacijo.

Povsem za konec pa je zraven še Huaweijeva ura Watch GT, ki je po funkcionalnostih bližje zapestnici kot pametni uri, saj se nanjo ne da nameščati aplikacij in tudi ostalo prilagajanje je precej omejeno. Toda zaradi GPS-a, dolgega trajanja baterije, lepega zaslona in še nekaterih lastnosti, pa tudi že kar prijazne cene, je tudi ta naprava vredna razmisleka. Več seveda v videu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja