Windows 11 bo na voljo 5. oktobra
PR 29. septembra 2021 ob 09:55

Operacijski sistem Windows 11 bo na voljo od 5. oktobra dalje, ko bo kot brezplačna nadgradnja dostopen na osebnih računalnikih Windows 10, ki izpolnjujejo zahteve. Prav tako se bo takrat začela prodaja osebnih računalnikov, na katerih bo sistem Windows 11 že prednaložen.

Windows 11 bo v obdobju, ko imajo osebni računalniki v naših življenjih še pomembnejšo nalogo kot kdaj koli prej, okrepil storilnost in navdihnil ustvarjalnost.

11 ključnih prednosti nove izdaje sistema Windows:

1. Novi, sodobni, sveži, jasni in čudoviti videz in zvoki, ki prinašajo občutek umirjenosti in preprostosti.

2. Z menijem Start ste vi in vaše vsebine v središču. Start uporablja zmogljivost oblaka in storitev Microsoft 365, da prikaže zadnje datoteke, ne glede na to, na kateri napravi ste si jih ogledali.

3. Postavitve Snap Layouts, Snap Groups in Desktops nudijo še zmogljivejšo večopravilnost in vam optimizirajo zaslonski prostor.

4. Klepet v rešitvi Microsoft Teams, integriran v namizje, nudi hitrejši način za povezovanje z ljudmi, ki so vam blizu.

5. Pripomočki Widgets, nov personaliziran vir, ki ga poganja umetna inteligenca, zagotavlja hitrejši dostop do informacij, ki so za vas pomembne, z vrhunsko zmogljivostjo, hitrostjo in storilnostjo brskalnika Microsoft Edge pa na spletu postorite več.

6. Windows 11 prinaša najboljšo igralno izkušnjo na sistemu Windows in odklene celoten potencial strojne opreme vašega sistema s tehnologijami, kot so DirectX12 Ultimate, DirectStorage in Auto HDR.

7. Windows 11 prihaja z novo Trgovino Microsoft, razvito na novo in s povsem novim videzom, ki na eni zaupanja vredni lokaciji olajša iskanje in odkrivanje priljubljenih aplikacij, iger, oddaj in filmov.

8. Windows 11 je najbolj vključujoče zasnovana različica sistema Windows z novimi izboljšavami za uporabnike s posebnimi potrebami, ki so bile razvite za in s pomočjo uporabnikov s posebnimi potrebami.

9. Windows 11 odklepa nove priložnosti za razvijalce in ustvarjalce. Microsoft odpira Trgovino, da bi več razvijalcem in neodvisnim ponudnikom programske opreme omogočil, da svoje aplikacije vključijo v Trgovino. Prav tako je izboljšal razvoj izvornih in spletnih aplikacij z novimi razvojnimi orodji ter olajšal osvežitev videza in občutka v vseh vaših aplikacijah.

10. Windows 11 je optimiziran za hitrost, učinkovitost in izboljšano izkušnjo ob uporabi dotika, digitalnega pisala in glasovnega vnosa.

11. Windows 11 je operacijski sistem za hibridno delo z novimi izkušnjami, ki delujejo tako, kot delate vi. Zasnovane so za varnost, IT-oddelki pa jih lahko preprosto uvedejo in upravljajo.

Postopna in premišljena uvedba brezplačne nadgradnje na Windows 11

Brezplačna nadgradnja na Windows 11 bo na voljo od 5. oktobra in bo zaradi poudarka na kakovosti potekala postopno in premišljeno. Microsoft želi zagotoviti najboljšo možno izkušnjo nadgradnje, kar pomeni, da bo najprej ponujena novim napravam, ki izpolnjujejo pogoje. Nadgradnja bo nato postopoma na voljo drugim napravam na temelju modelov, ki vključujejo podatke o primernosti strojne opreme, zanesljivosti delovanja in starosti naprave ter druge dejavnike, ki vplivajo na izkušnjo nadgradnje. Microsoft pričakuje, da bo vsem napravam, ki izpolnjujejo pogoje, brezplačna nadgradnja na operacijski sistem Windows 11 ponujena do sredine leta 2022. Če imate osebni računalnik Windows 10, ki izpolnjuje pogoje, vas bo funkcija Windows Update obvestila, ko bo nadgradnja na voljo. Prav tako lahko preverite, če je sistem Windows 11 na voljo za vašo napravo v Nastavitvah, kjer v razdelku Windows Update izberete Preveri in pogledate, ali so na voljo posodobitve.

Združljivost vašega osebnega računalnika z operacijskim sistemom Windows 11 lahko preverite z aplikacijo PC Health Check, ki je na voljo tukaj.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja