Windows 10 Creators Update je že na voljo za namestitev
Matjaž Ropret 11. aprila 2017 ob 21:03

Na koledarju je 11. april in po napovedih je Microsoft izdal naslednjo večjo nadgradnjo operacijskega sistem Windows 10, imenovano Creators Update (nadgradnja za ustvarjalne). O tem, kaj prinaša, smo že pisali – na hitro: orodja za ustvarjanje vsebine 3D, izboljšave varnosti, urejanja zavihkov in bralni način v brskalniku Edge, »igričarski« način, konkurenta storitvi Twitch, izboljšave pri navidezni pomočnici Cortani, podporo za glasbeni kodek Dolby Atmos in še nekaj malenkosti. Tule pa sledi nekaj navodil, kako do nje.

Podobno kot prejšnjič pri »jubilejni nadgradnji« je tudi tokrat Microsoft ubral taktiko postopnega prikazovanja namestitve uporabnikom. Zato ni nujno, da ob obisku razdelka Posodobitev in varnost v nastavitvah, že bo obvestilo o tem, da je Creators update na voljo. Bo pa skoraj zagotovo obvestilo, da ta nadgradnja obstaja. In če uporabnik klikne na možnost Da, pokažite mi, lahko z enim vmesnim postankom pride do Microsoftove strani za posodobitve. Seveda je možno neposredno odjadrati tja. Klik na Posodobite zdaj začne prenašati nadgradnjo, kar traja nekaj časa, saj paket ni majhen.

Microsoft sicer priporoča uporabnikom, naj počakajo, da se jim posodobitev prikaže v nastavitvah. Tako ali tako jo bo treba prej ali slej namestiti, saj podjetje ne dopušča več, da uporabniki ne bi imeli najnovejše različice na svojem računalniku. Toda za možnost, da sami sprožimo namestitev so se v korporaciji odločili, ker je lani res trajalo nekaj mesecev, preden smo nekateri sploh bili deležni nadgradnje, in so v Redmondu zaradi tega poslušali precej pripomb tako uporabnikov kot novinarske in analitske srenje.

Od konca meseca naprej bo nadgradnja postopno na voljo tudi za telefone s sistemom Windows, nekoč poznanim pod imenom Windows Phone.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja