Vsebine, ki jih v septembru nikar ne zamudite! (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 8. septembra 2021 ob 10:34

Telemachova videoteka je kot atraktiven televizijski program, ki vsak mesec postreže z nečim novim. Septembra boste še posebej uživali v vsebinah kataloga HBO OD. Preverite, zakaj!

Pandemija je do nekje zagrenila življenje filmskih studiev, toda hkrati pospešila spremembe distribucije. Okostenelo razmišljanje, filmi najprej v kinematografih in serije na linearni televiziji, so pretresle pretočne storitve, med katere sodijo tudi videoteke telekomunikacijskih operaterjev. Novosti zdaj vanje pridejo mnogo prej kot nekoč!

Ko nežno upoštevaš zgodovinska dejstva ob invaziji Rimljanov na Britansko otočje leta 43, nastane serije Britanija, ki so jo nekateri pred leti videli kot nadomestilo za Igre prestolov. Tako daleč ne bi šel, toda vsekakor gre za eno boljših serij, čeprav so občasno prikazi nasilja preveč nedvoumni in so poleg Keltov, njihovih druidov in junakov na obeh straneh, avtorjih v serijo vključili še nadnaravna bitja. Prav tako prepriča igralska zasedba, med katero bi izpostavil angleško igralko Zoë Wanamaker (kraljica Antedia)

Kje: tretja sezona je od 24. avgusta v katalogu HBO OD

IMDb ocena: 6,8

Ljubiteljem dokumentarcev in ameriškega načina življenja bo gotovo všeč Obama: Prizadevanje za popolnejšo zvezo (Obama: In Pursuit of a More Perfect Union). Trije deli nam ne razkrijejo le podrobnosti življenje poti Baracka Obama, temveč se pozabava s stvarmi, ki so privrele na dan, ko je postal predsednik in kako je kot politik nagovarjal množico.

Kje: katalog HBO OD

IMDb ocena: 5

Serija Prizori iz zakonskega življenja temelji na švedski klasiki Marriage Ingmarja Bergmana in pod vprašaj postavlja pojme ljubezni, sovraštva, želje, monogamije, poroke ter ločitve iz zornega kota sodobnega ameriškega para. Mira (Jessica Chastain) v zakonu ni več zadovoljna, Jonathan (Oscar Isaac) pa je ustrežljiv in inteligenten profesor filozofije, ki si močno želi ohraniti njun odnos. Odlično!. Prepirljiva zakonca se vračata!

Kje: od 13. septembra v katalogu HBO OD

Kaj storiti, ko se po ločitvi podre svet? V komediji iz lanskega leta spremljamo sostanovalca, ki se skušata potem čim bolj zabavati. Kmalu se jima pridružijo drugi ločenci in samski ljudi, tako da ustanovita klub, v katerega so vabljeni vsi željni zabave in svobode. Pravilo je eno samo. »Nimaš partnerja, nimaš problemov«. Življenje kajpada ni tako preprosto, zato se zgodi, kar se ima zgoditi. Ob obilici smeha in zabave!

Kje: od 20. septembra v katalogu Cinestar Premiere Plus.

IMDb ocena: 5,1

Če sodite med ljubitelje skrivnosti, potem ne zamudite serije Primer Vigil. Spremljali boste skrivnostne okoliščine izginotja škotske ribiške ladje in smrti na podmornici HMS Vigil, zaradi česar se policija znajde v sporu z mornarico in britansko obveščevalno službo.

Kje: od 27. septembra v katalogu Pickbox Now

IMDb ocena: 7,6

Mladim po letih ali vsaj po srcu, pa bo všeč prva sezona serije Malory Towers iz lanskega leta posneta po istoimenskih delih priljubljene pisateljice Edin Blyton. Spremljati boste najstniški svet dvanajstletne Darrell Rivers, v katerem se prepletajo potegavščine, skrivnostni duhovi in dogodivščine s prijatelji. Punce namreč pride v internat v Cornwallu, nakar se pričnejo dogodivščine.

Kje: katalog HBO OD

IMDb ocena: 7,2

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja