Vsak dan drugačna umetnina na steni
Marjan Kodelja 15. marca 2017 ob 13:35

Ni prvič, da so televizor zakamuflirali v stensko sliko. Je pa Samsungov poskus z linijo The Frame (okvir) na pogled najbolj prepričljiv do zdaj. Škoda je samo, ker proizvajalec molči o večini pomembnih podatkov, tako o tehnikalijah kot o cenah. Povedal je le, da ti izdelki prihajajo v trgovine v naslednjih mesecih.

Namen Samsungovih okvirjev je v tem, da niso zgolj črni, izključeni zasloni, ko jih ne gledamo, ampak takrat nadomestijo slikarije, ki jih mogoče v stanovanju sploh nimamo. Pripravili so sto umetnin, med katerimi bodo uporabniki lahko izbirali in menjavali njihov prikaz, odvisno od razpoloženja in priložnosti. Prikaz pa je kar realističen, da bi mogoče koga slika lahko dejansko pretentala in bi mislil, da na steni visi prava umetnina.

Iz povedanega je verjetno jasno, da naj bi uporabnik tak televizor obesil na steno. Samsung je že skupaj s svojimi običajnimi televizorji QLED predstavil stenski nosilec s skoraj brez odmika, tako da je enkrat res povsem pri steni. Vsi priključki so v namenski škatli, do katere iz televizorja pelje tanek optični kabel. Kdor bo vseeno hotel imeti televizor na podstavku, mu ga bo Samsung z veseljem prodal. Posebnega, prilagojenega za to linijo.

Kot rečeno o tehničnih lastnostih niso povedali ničesar, zato (še) ne vemo, ali so tudi tu zasloni QLED ali mogoče kakšni manj napredni. Niti razločljivosti (4K ali Full HD) in morebitne podpore načinu HDR ter dobavljivih velikosti niso razkrili. Verjetno bomo to izvedeli skupaj s cenami, za katere predvidevamo, da ne bodo nizke.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja