Vrhunski zvok v hotelu nad Ljubljano
Tehnozvezdje 28. septembra 2019 ob 17:15

Na Tehnozvezdju občasno testiramo kakšno zvočno zadevo, pa naj bodo to slušalke, zvočnik ali večji komplet za dnevno sobo. So pa to večinoma dostopne naprave, tudi če so iz višjih cenovnih razredov, kot npr. kakšne slušalke z odpravljanjem hrupa. Kdor pa želi kaj izvedeti o res avdiofilskih zadevah in jih tudi slišati v živo, bo imel idealno priložnost prihodnji teden, ko bo v hotelu Radisson Blu Plaza četrtič zapored potekal dogodek Hi-Fi Ljubljana.

Vsi ljubitelji izvrstnega zvoka bodo torej prišli na svoj račun 5. in 6. oktobra, ko bo v omenjenem hotelu celo soboto in nedeljo v več dvoranah postavljena vrhunska oprema in se bodo zvrstila tudi številna predavanja in nastopi v živo. Organizatorji Hi-Fi Ljubljana opisujejo kot »prostor dobre glasbe in vrhunskega zvok.« Obiskovalce vabi s predstavitvami Hi-Fi sistemov, tehnološkimi premierami, številnimi delavnicami in razgrinjanjem zgodb in inženirskih in studijskih krogov.

Namen srečanja je širši javnosti doživljanje glasbe in filma približati na način, ki omogoča, da zasijeta v vsej svoji kompleksnosti.

Obiskovalci, ki lahko že vnaprej pridobijo in si natisnejo brezplačno vstopnico, bodo po besedah organizatorjev spoznali sodobne trende digitalne in analogne zvočne reprodukcije, imeli priložnost za pogovor s strokovnjaki, brskanje po širokem izboru plošč in druženje s podobno mislečimi ljubitelji glasbe in filma, deležni strokovnega svetovanja, kakšna oprema je primerna za njihov dom, izvedeli, kakšni so izzivi največjih mojstrov na področju zvoka, spoznavali novo glasbo, predvsem pa spoznavali najboljšo opremo v širokem cenovnem razponu, od vrhunskega vstopnega razreda do prestižnega.

Med predavatelji bodo Stephes Oakes (Isotek Systems), Alex Brady (Nordost), Aco Razbornik (Studio Tivoli), Franc Kuzma (Kuzma ltd.), Martin Žvelc (RTV Slovenija), Janez Križaj in drugi. V soboto ob sedmih zvečer pa bo koncert dua Batista Cadillac.

Spletna stran dogodka: https://hifi-ljubljana.org

Stran na facebooku: https://www.facebook.com/hifiljubljana/

***

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja