Vrača se Stargirl, Liam Neeson se zoperstavi mladcema, Helen Mirren pa je spet neomajna inšpektorica  (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 4. avgusta 2021 ob 06:05

Ste že zaključili letošnji dopust? Če ste ga, nič hudega, saj boste imeli zato nekaj več časa, da si še pred jesenjo, ko običajno življenjski ritem postane hitrejši in bolj stresen, ogledate zanimive vsebine. Iz ponudbe video kluba Telemacha to pot izpostavljamo dve seriji in eno filmsko uspešnico.

Mlajši gledalci ali pa starši, ki smo morali silom prilike skupaj s pomladkom spremljati mladinski televizijski program Nickelodeon, se boste spomnili mlade ameriške igralke Brec Bassinger. Zablestela je namreč kot podajalka v šolski ekipi ameriškega nogometa v seriji Bella in buldogi. Nekaj let starejša je podobno načelna in dobra kot junakinja Stargirl v istoimenski seriji, katero prvo sezono smo lahko na programu HBO spremljali lani. Leto kasneje začnejo »kapljati« epizode druge! Srednješolka Courtney Whitmore bo kot Stargirl tudi tokrat navdihovala skupino mladih junakov, da zaustavijo zlobneže iz preteklosti. Serija je obenem tudi na novo zamišljena zgodba o prvem moštvu superjunakov, Ameriški ligi pravičnih. Kdor je gledal prvo sezono, se bo strinjal, da gre za simpatično pripoved o življenju najstnice, ki se je odločila, da bo pravična junakinja vodja skupine enako mislečih.

Kje: Od 11. avgusta v katalogu HBO OD

IMDb ocena: 7,3 (prva sezona)

Naslednji predlog je nekoliko starejšega datuma. A nič ne de, kajti angleška igralka Helen Mirren je odlična, v čemerkoli in kadarkoli se je pojavila. Začetki kriminalne serije Glavni osumljenec (Prime Suspect) segajo v leto 1991, medtem ko je bila zadnja 15. epizoda prvič predvajanja konec leta 2006. V njej spremljamo zgodbo višje inšpektorice Jane Tennison, ene prvih ženskih detektivk in glavnih inšpektoric v Londonu, ki se bori proti seksizmu v policijskih vrstah.

Kje: od 15. avgusta v katalog HBO OD

IMDb ocena: 8,4

Ljubitelji igralca iz Severne Irske, Williama Johna Neesona, si boste z navdušenjem ogledali film Ropar čiste vesti (Honest Thief) iz leta 2020. Tom Carter je ropar, ki je v svoji karieri iz več manjših bank v ZDA ukradel devet milijonov dolarjev. Ko spozna Annie (Kate Walsh), želi Tom opustiti ropanje in začeti življenje s svojo ljubljeno ženo. Kar pa ne bo tako enostavno. Čeprav se odloči priznati temačno preteklost in vrniti nakradeni denar, mu življenje zagrenita FBI agenta, ki jima je dodeljen njegov primer. Denar namreč želita zadržati zase in hkrati Tomu pripisati umor nadrejenega.

Kje: od 23. avgusta v katalog CineStar Premiere Plus

IMDb ocena: 6,0

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja