Volčja vzgoja drugič, Onkraj in cel kup dokumentarcev (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 9. februarja 2022 ob 06:36

Ljubitelji dokumentarcev boste prišli na svoj račun v treh novih kategorijah s kakovostnimi vsebinami, medtem ko se bodo za druge tudi v tem mesecu našle sveže in zanimive filmske vsebine. Katere so še februarske novosti Telemachovega Videokluba?

Serija Zvezdne steze Discovery je, kot sem ugotovil prejšnji teden, pretirano politično korektna in patetična, toda na srečo ljubiteljev franšize to ne velja za film Onkraj iz leta 2016. Gre za tretjega v vrsti, odkar so Romuli spremenili časovni tok in so sage o legendarnem kapitanu Kirku (Chris Pine) dobile nov zagon v likih in delih mlajših igralcev. Posadka je na petletni misiji, na kateri se Kirk že nekoliko dolgočasi in razmišlja, da bi našel kaj bolj zanimivega za počet. Na srečo jih med odmorom na najnovejši vesoljski postaji iz zasede napade sovražnik pod vodstvom Kralla (Idris Elba) in prisili, da zapustijo uničeno ladjo ter poiščejo zatočišče na neznanem planetu. Brez možnosti komunikacije se morajo Kirk, Spock (Zachary Quinto), McCoy (Karl Urban) in Scotty (Simon Pegg) ponovno rešiti Federacijo, pri čemer jim pomaga nezemljanka Jaylah (Sofia Boutella) upreti skrivnostnemu sovražniku.

IMDb ocena: 7,0

Odlična serija Volčja vzgoja je leta 2020 obveljala za eno najbolj svežih idej v produkciji znanstvenofantastičnih vsebin in postala eden boljših dosežkov HBO-ja. Dokler pretočna storitev HBO Max ne pride v naš del sveta, so epizode druge sezone sočasno z gledalcem po svetu dosegljive naročnikom v razdelku HBO OD (in seveda na HBO Go). Robota Mati (Amanda Collin) in Oče (Abubakar Salim) se s šestimi človeškimi otroki pridružita novi ateistični koloniji v skrivnostnem tropskem delu planeta Kepler 22b. Če je drugi sezona vsaj polovico tako dobra, ko prava, se jo zagotovo splača gledati.

IMDb ocena: 7,5

Če menili, da ste videli že vse, kar je videti v kriminalnih serijah, potem vas zna presenetiti britanska serija Nočni klici (The Responder), ki jo najdete v razdelku Pickbox Now. Posneta je po resničnih dogodkih, saj je njen avtor Tony Schumacher 11 let delal kot policist. V napeti kriminalni seriji spremljamo izkušenega policista nočne izmene (Martin Freeman), ki mu v uvajanje dodelijo novinko, hkrati pa se sooča še z družinsko dramo. Dogajanje je postavljeno v angleško mesto Liverpool, kar je ravno tako svojevrstna osvežitev.

IMDb ocena: 7,7

V tem mesecu boste na svoje prišli tudi mlajši, predvsem tisti najbolj zvedavi. V razdelku Da Vinci Kids vas čaka zabavna izobraževalna serija Operacija Au (Operation Ouch!). V njej dva bistra zdravnika, dvojčka Chris in Xand, popeljeta otroke na popotovanje po medicini in biologiji, da bi jim predstavila, kako delujejo naša telesa.

IMDb ocena: 7,6

Poleg izpostavljenih serij (in filma) so še druge zanimive vsebine, ki bodo zadostile vaše želje. Ker pa nove v nekatere razdelke prihajajo skoraj dnevno, se vam splača Video klub redno pregledovati.

Vse bolj priljubljeni dokumentarni programi

Oddaje televizijskih programov Viasat odlikujejo poljudnoznanstvene in igrane dokumentarne serije, ki pa za razliko od ameriških, ne sodijo toliko v žanr »resničnostnih dokumentarnih oddaj«, v katerih spremljamo življenje na Aljaski ali iskanje zlata s premikanjem ogromnih količin zemlje, na način, kot da je Aljaska zadnja divjina na svetu. Odlična je zato novica, da Telemach v Videoklub uvaja tri nove razdelke in sicer Explore, Nature in History.

Viasat Nature skozi prepričljive dokumentarne filme, ganljive zgodbe in pustolovščine predstavlja naravo od blizu, naš prostor na tem svetu in prvinsko povezanost med ljudmi in živalmi.

Zgodovino oživljamo s pomočjo Viasat History, ki prinaša najsodobnejšo razlago zgodovine in skozi očarljive zgodbe ter predane pripovedovalce poglablja razumevanje naše skupne, človeške izkušnje.

Viasat Explore, poln energičnih in pristnih likov, ki živijo po svojih pravilih, vabi gledalce, da sodelujejo v njihovih vznemirljivih in zanimivih dogodivščinah, ko iščejo srečo in bogastvo, uživajo v čarih življenja in poskušajo bolje razumeti svet okoli sebe.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.