Veseli december na televizijskih ekranih, tudi v temačnih notah
Matjaž Ropret 2. decembra 2022 ob 11:58

Ponudnik pretočnega videa Pickbox Now je dodal vsebine iz nabora švedskega podjetja Viaplay Group. Medtem so operaterji začeli s tradicionalnim odpiranjem najvišjih shem za čas praznikov.

Hrvaški ponudnik Pickbox Now je že v osnovi osredotočen na evropsko produkcijo in znotraj še posebej na nordijske serije. Zato ne preseneča, da se je povezal z Viaplay Group (prej Nordic entertainment group). Ta sicer na določenih trgih uvaja lastno naročniško storitev Viaplay Select, na slovenskem je očitno ne bo, s čimer glede na inflacijo tovrstnih ponudb ni nič narobe. Raje vidim, da obstoječe storitve krepijo svoje knjižnice, prav nič ne bi imel proti, če bi se nabor vsebin v njih, kot pri glasbenih storitvah, prekrival.

Po novem so v katalogu Pickbox Now dodatne serije žanra »skandi noir«, ki je znan po temačnem vzdušju in zelo dobrih posnetkih narave in lokacij. Med tem so danska krimi serija Si varno prišla domov? (Were Where You?), norveška krimi serija Fenris ter švedska dramska serija Harmonica. Te vsebine lahko Telemachovi naročniki (paketov EON Premium in EON Full) spremljajo v okviru Video kluba, pri T-2 pa lahko tega ponudnika kot brezplačno opcijo izberejo naročniki paketa Oranžni Diamant. Kot samostojna oz. dodatna storitev Pickbox Now stane 48 evrov na leto oz. šest evrov na mesec pri operaterjih.

Telekom Slovenije je v svoj nabor televizijskih vsebin dodal dokumentarce ponudnika Curiosity Stream (na istoimensko storitev se je sicer mogoče naročiti tudi na spletu in gledati prek aplikacij na različnih napravah). Kot pravijo v vodilnem operaterju, je tako na voljo »več kot 400 vrhunskih dokumentarnih vsebin.« Vsebine Curiosity Stream so podnaslovljene s slovenskimi podnapisi, njihov nabor se bo nenehno nadgrajeval, še zagotavljajo v Telekomu. Med zdajšnjimi najbolj znanimi izpostavljajo Butterfly Effect, Secrets of the Brain in Beyond the Boundary. Opcija je do 1. marca 2023 brezplačna, kasneje bo stala 3,99 evrov na mesec. Na voljo je v programskih shemah Standard in Mega HD.

Začela so se tudi že kar tradicionalna odklepanja programskih shem. Objavila sta jih že Telekom Slovenije in T-2, medtem ko jih bosta A1 Slovenija in Telemach po naših informacijah v prihodnjih dneh. Pri Telekomu bo »praznično obdobje« trajalo vključno 8. januarja 2023 in v tem času bodo vsi naročniki televizije lahko uživali v programski shemi Mega HD ter še programskih opcijah Balkan s 63 TV-programi, Cinestar Premiere z dvema programoma in že omenjeni novi videoteki Curiosity Stream.

Pri T-2 je od 1. decembra do 2. januarja vsem naročnikom na voljo največja programska shemo XL HD in opcije Cinestar Premiere, Filmbox Yugo, HUN5+, RUS5+ in Pink. V A1 naj bi programske sheme odklenil prvi od treh dobrih decembrskih mož, zabava pa bo trajala do sredino januarja. Pri Telemachu bo to obdobje predvidoma od sredine decembra do prav tako sredine januarja, vsi bodo lahko spremljali celotno paleto vsebina iz naročniškega paketa EON Premium.  

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.