Veliki brat na zapestju hoče vedeti vse
Marjan Kodelja 15. julija 2016 ob 11:24

Zapestnica Fit 2 je v drugem poskusi dobila, kar bi morala imeti že na začetku. Sprejemnik satelitske navigacije in večjo uporabnost tudi brez stalne povezave s pametnim telefonom.

Beleženje oziroma številčno ovrednotenje vsakega trenutka v življenju, je morda do neke mere uporabna stvar, če znamo iz pridobljenih podatkov izluščiti bistvene in hkrati uporabne informacije, a bodimo realni. Fitnes zapestnice še niso, verjetno pa tudi še nekaj časa ne bodo, stalni sopotnik oziroma računalnik na zapestju.

Samsung je zapestnico Fit 2 izpopolnil ter ji dodal funkcije, ki je prva generacija ni imela. To je predvsem sprejemnik GPS, zaradi katerega so zbrani podatki natančnejši. Drugo je ostalo bolj kot ne enako, na žalost tudi zmogljivost baterije. Ne zanima nas, kaj trdijo, toda za brezskrbno uporabo jo je treba polniti vsak večer, drugače sredi drugega dne že dobivamo opozorila o skorajšnjem prenehanju delovanja. Toliko bolj, če veliko uporabljamo wi-fi povezavo ter podrobno spremljanje vadb.

Pričakovano ni bilo nobenih težav, ko je bila zapestnica povezana s Samsungovim telefonom Galaxy s7. Popolnoma drugače pa se obnaša, ko jo povežemo s katerim od telefonov drugih izdelovalcev v našem primeru z mobilnikom Huawei. Sicer pogojno vse deluje, zbrane podatke na zahtevo prenese v aplikacijo, težava pa je, da z nekaterimi ni sposobna obdržati stalne povezave prek bluetootha. Ta se prekine, tudi, ko je telefon poleg, kar v praksi pomeni, da možnosti, kot sta vibriranje ob klicu ali branje sporočil na zaslonu zapestnice, ne delujejo kot pričakujemo.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja