Portal Tehnozvezdje berete na lastno odgovornost, mi pa spoštujemo vašo zasebnost. Upravljavci Tehnozvezdja ne pridobivamo in ne shranjujemo nikakršnih informacij o bralcih in obiskovalcih te spletne strani. Uporabljamo zgolj analitična orodja (Google Analytics in druga) za spremljanje obiska in branosti naših prispevkov, iz katerih vidimo število bralcev in nekatere njihove neosebne, anonimizirane podatke. Teh podatkov ne posredujemo naprej, razen v posplošeni, številčni obliki. Podatke verjetno v enaki obliki kot mi vidijo tudi ponudniki teh storitev za analizo obiska na strani. V analizo ste zajeti, če potrdite nameščanje piškotkov v vaš brskalnik. Vsako vrsto piškotkov lahko kadarkoli izključite prek možnosti zasebnost, ki je vedno vidna na dnu strani.

Kadar komentirate članek ali nam pošljete e-pošto, v sistemu vidimo tiste podatke, ki jih vpišete in so vidni vsem, poleg tega pa še vaš e-poštni naslov in številko IP. Teh podatkov ne delimo z nikomer, jih ne obdelujemo in z njimi nasploh ne počnemo ničesar. Vsak uporabnik prostovoljno komentira članke na Tehnozvezdju.

Oglaševalci spremljajo število prikazov in klikov na njihove oglase in (verjetno) pridobivajo anonimizirane podatke o obiskovalcih Tehnozvezdja. To sledenje je mogoče prilagoditi s klikom na gumb Zasebnost, kjer lahko poleg piškotkov za statistiko izključiš tudi oglaševalske piškotke.

Obvestilnik in Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

Pošiljanje novic, kar počnemo enkrat na teden, s tem pa hranjenje naslovov prejemnikov, je urejeno na osnovi našega zakonitega interesa. Namen pošiljanja obvestilnika je zgolj informiranje o novostih na Tehnozvezdju in drugih novicah. Na naša sporočila se prijaviš prostovoljno in tvoja prijava je osnova za pošiljanje e-sporočil na tvoj naslov, to pa ima pravno status soglasja.

Za razpošiljanje obvestilnika uporabljamo storitev Mailchimp. Drugih informacij, kot jih sam(a) vpišeš v prijavni obrazec, torej naslov e-pošte in izbirno ime ter priimek (to dvoje je lahko izmišljeno, tega ne moremo vedeti), temu ponudniku ne pošiljamo.

Seznam prijavljenih je shranjen pri ponudniku storitve za množično pošiljanje e-pošte. Mailchimp zagotavlja, da so podatki na varnem. Po GDPR imaš 6 pravic glede podatkov, ki jih imamo o tebi: vpogled v svoje podatke, izbris, popravek, prenos, omejitev ali ugovor. Vse to lahko uveljaviš z dopisom na info@tehnozvezdje.si.

Prijavljenih prejemnikov ne grupiramo, sortiramo ali profiliramo, prav tako ne prilagajamo vsebine ali prejemanja Obvestilnika glede na pretekle odzive posameznika. Pošiljamo eno uniformno sporočilo in tako vsako sredo vsi vpisani na seznam dobijo v svoj e-poštni nabiralnik.

Posredovanje pri spletnih nakupih

Na Tehnozvezdju občasno uporabljamo povezave na izdelke v spletnih trgovinah, po katerih trgovci vedo, da je kupec prišel od nas, in če ta kupec tudi dejansko kaj kupi, gre majhen odstotek vrednosti nakupa nam. To nam pomaga držati stran, ki vam, upamo s svojo vsebino koristi, pri življenju.

Brez našega dovoljenja ne sme nihče poobjavljati prispevkov Tehnozvezdja. Za morebitne zlorabe tega določila pa ne moremo odgovarjati.

Ta pravila se lahko spremenijo brez obvestila in smo jih nazadnje posodobili maja 2018.