V Sloveniji predstavljen novi Mate 20 lite
PR 23. septembra 2018 ob 12:20

Huawei Consumer Business Group je predstavil model Mate 20 lite v Sloveniji – najnovejšega člana serije Mate. Serija Mate 10, ki je bila predstavljena oktobra lani, se je izkazala za zelo priljubljeno med poslovnimi uporabniki. Da bi lahko uporabniki uživali v bolj izjemnim funkcijah, je Huawei ustvaril stilski Mate 20 lite za mlade, poslovno usmerjene posameznike, ki šele vstopajo na trg dela. Štiri kamere, podprte z umetno inteligenco, z lahkoto zajemajo čudovite fotografije v različnih situacijah. Tukaj je tudi EMUI 8.2, ki ponuja širok nabor izjemnih funkcij, ki bodo zadovoljile poslovne, družbene, prostočasne in druge potrebe.

Ultimativna vizualna izkušnja v stilskem paketu

Mladi ljudje, ki vstopajo na trg dela kot prihodnja poslovna elita imajo običajno višje zahteve za mobilne telefone. Poleg tega, da morajo naprave zadovoljiti njihove potrebe pa želijo naprave, ki ponujajo več vrednosti in imajo svoj stil. Huawei Mate 20 lite vzame v zakup potrebe uporabnikov po oblikovanju znotraj ciljne skupine. Zaslon FullView ima razmerje stranic 19,5:9 ter po diagonali meri 6,3 palca. Zaradi tega predstavlja popoln medij s pomočjo katerega se uporabniki zatopijo v igre in video posnetke.

Ni potrebno pogledati daleč, da ugotovite privlačnost simetrije. Simetrično oblikovanje je vseprisotno in se pojavlja tako v naravi kot tudi predmetih, ki jih je ustvaril človek. Ljudi privlačijo simetrični vzorci ter oblike. Simetrija pooseblja uradnost, harmonijo, mirnost in ravnotežje. Huawei Mate 20 lite je bilateralno simetričen, zaradi česar ni le estetsko všečen ampak prinaša tudi vizualen red drugim estetskim elementom v igri. Poleg tega pa se pod ukrivljenim, 2,5D steklenim hrbtom skriva tudi posebna plast teksture, ki daje prijeten 3D učinek kontrasta sence in svetlobe.

Ujemite odličnost s štirimi fotoaparati z umetno inteligenco

Mladi ljudje, ki vstopajo na trg dela so rasli skupaj z vzponom interneta in deljenjem na družbenih omrežjih je zanje del instinkta. Raziskujejo in spoznavajo svet preko interneta in uživajo prosto povezavo in deljenje informacij z ljudmi po vsem svetu. Fotografije in video posnetki so najbolj priročen medij za deljenje informacij o sebi in kamere pri tem igrajo vse bolj pomembno vlogo pri omogočanju tega procesa. Huawei Mate 20 lite je opremljen s štirimi kamerami, ki uporabljajo umetno inteligenco. Dve zadaj in dve spredaj in tako ponujajo pametnejšo izkušnjo zajemanja slik in posnetkov.

Da bi uporabnikom zagotovili boljšo fotografsko izkušnjo je Huawei spredaj namestil dve kameri, ki ju sestavljata tipali v velikosti 24 in 2 MP. Kamere z enim samim objektivom se običajno zanašajo na programske trike s katerimi dosežejo zamegljeno ozadje. Dvojne kamere pa uporabljajo primarno tipalo za zajemanje fotografije, drugo tipalo pa zajame podatke o globini. Z digitalnim združevanjem lahko dvojna kamera zajema fotografije z realističnim učinkom bokeh, podobno kot jih profesionalci, ki tako izpostavijo subjekt. Za razliko od večine drugih naprav, ki prepoznavanje scene zmorejo le preko zadnje kamere, se Mate 20 lite zanaša na umetno inteligenco s pomočjo katere lahko enako stori tudi na prednji kameri ter tako prepozna preko 200 različnih situacij v 8 kategorijah (modro nebo, obala, rastlina, noč, oder, roža, notranjost prostora in sneg) ter tako optimizira nastavitve v skladu z njimi.

Pri zaznavanju scene na zadnji kameri pa je umetna inteligenca na napravi preučila več kot 100 milijonov slik in lahko prepozna več kot 500 scen v 22 kategorijah – med drugim tudi portret, modro nebo, sneg, starodavna zgradba, ognjemet, rastlina, mačka, pes, besedilo, hrana, avto in noč. Pametni telefon samodejno prepozna različne scene in prilagodi nastavitve v skladu z njimi ter tako uporabnikom zagotavlja najboljše možne rezultate ter inteligentno izkušnjo fotografiranja. Zadnji kameri z 20 in 2 MP velikima tipaloma sta prilagojeni zajemanju odličnih fotografij, zato se lahko uporabniki osredotočajo manj na kamero in bolj na iskanje popolnih trenutkov za zajemanje.

Zmogljivi Huawei Mate 20 lite ne zajema le lepših fotografij, ampak zna samodejno zaznati tudi spol ter kožni ton subjekta. Algoritmi za olepšanje omogočijo, da selfiji pokažejo podrobnosti, ne glede na to ali je scena morda temna ali pa osvetljena od zadaj. S prikazom učinka HDR v realnem času lahko uporabnik vidi točno, kako bo končna fotografija izgledala. Prav tako pa ima vgrajene 3D Qmojije ter pet profesionalnih načinov osvetlitve, ki fotografije naredijo še toliko lepše ter omogočajo, da uporabniki prikažejo svoj živahen življenjski stil.

Vrhunska zmogljivost, ki poganja pametno izkušnjo

Huawei Mate 20 lite ima vgrajen osem jedrni procesor Kirin 710 in naložen najnovejši vmesnik EMUI 8.2, s pomočjo katerih prinaša uporabnikom izjemno izkušnjo preko popolne integracije strojne in programske opreme.

Kirin 710 je prvi procesor, ki ga je Huawei izdelal v 12-nm proizvodni tehniki. Čip je prilagojen modelu Mate 20 lite in Kirin 710 se ponaša z jedri A73, ki so za 75 odstokov bolj zmogljiva kot jedra A53 v procesorju Kirin 659. Z vidika grafične zmogljivosti Kirin 710 prinaša 1,3-krat višjo zmogljivost od predhodnika, Kirin 659. S štirimi jedri Coretex A73, ki tečejo pri frekvenci 2,2 GHz in štirimi jedri Cortex A53, ki tečejo pri frekvenci 1,7 GHz, Kirin 710 prinaša izjemno in uravnoteženo zmogljivost. Prav tako pa ponuja dve reži za kartice SIM (za obe je podprto povezovanje v omrežje 4G ter funkcija VoLTE, s čimer se zmanjša pomembnost kam se SIM kartica namesti).

Huawei Mate 20 lite je opremljen z vmesnikom EMUI 8.2, ki temelji na sistemu Android Oreo. Prinaša kup funkcij umetne inteligence kot je nakupovalni asistent z umetno inteligenco ter pametna galerija, ki s pomočjo umetne inteligence samodejno ureja fotografije glede na tematike. Glede na vsebino bodo fotografije razporejene med 15 večjih kategorij in 100 manjših podskupin, med katerimi so tudi hrana, narava, dokumenti in druge. Ko ste v hrupnem okolju se Huawei Mate 20 lite zanaša na umetno inteligenco za boljše izničevanje šuma v okolici, kar zagotavlja da uporabniki slišijo vse pomembne informacije v klicu. EMUI 8.2 ni le komunikacijsko orodje ampak je digitalni butler, ki pozna in razume uporabnikove želje.

Fotografija, komunikacija in igranje iger so tri temeljne potrebe, ki jo imajo uporabniki za svoje naprave. Tudi poslovna elita se mora spočiti po delovnem dnevu. Poleg procesorja Kirin 710 in 4 GB delovnega pomnilnika ima Mate 20 lite vgrajen t.i. igralni kotiček (Gaming Suite), ki ponuja visokokakovostno mobilno igralsko izkušnjo. Da bi ponudil kar se da dolgo avtonomijo ima Mate 20 lite vgrajeno baterijo, ki zadrži kar 3.750 mAh naboja in podpira hitro polnjenje s Huawei Quick Charge tehnologijo.

Huawei Mate 20 lite je podedoval bistvene karakteristike serije Mate. Njegovo preprosto in elegantno simetrično oblikovanje ter izjemna zmogljivost predstavljata popolno integracijo funkcionalnosti in umetne inteligence s čimer zagotavlja višjo vrednost za mlade poslovne elite.

Huawei Mate 20 lite je že na voljo pri vseh operaterjih in tudi v prosti prodaji. Na voljo je v modri, zlati in črni barvi, vaš pa je lahko že za 439,99 evrov.

Če želite izvedeti še več o telefonu, je Tech Genius, Uroš Miklavčič, za vas pripravil poseben video. Kaj se skriva v škatli ob nakupu Mate 20 lite, si lahko pogledate tukaj:

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja