Matjaž Ropret 30. maja 2018 ob 09:11

LG nima sreče. Ali pa ne zna. Zadnji telefon te znamke, ki mi je bil res všeč in je bil za svoje čase izstopajoč, je bil G2 pred petimi leti. Zadnji pravi hit pa G3 leto kasneje. Štirico, petico in šestico so zaznamovali ali poskusi biti drugačen (usnje, modularnost, …), ki se niso obnesli, ali precejšnja neprepoznavnost. Novi G7 ThinQ gre v to drugo smer, saj je na pogled in otip kot zgolj še en malo dražji fon, vendar pa se pod površino skriva marsikaj.

Tokrat je izdelek precej v trendu, LG ne poskuša znova izumljati tople vode. Ohišje je tako stekleno in prijetno, poleg tega je telefon za današnje standarde prijazno majhen. Veseli me tudi, da so izkoristili prevodnost stekla in omogočili induktivno polnjenje, saj vgrajena baterija ni ravno gromozanska. Druge izzivalce posnema tudi z zaslonsko zarezo, ki jo je mogoče v programski opremi skriti, pa tudi med predvajanjem videa se je ne vidi.

Zaslon je ena od najbolj poudarjanih lastnosti in je res svetel. S pritiskom na ikono v obvestilnem razdelku pa ga je mogoče za nekaj časa potisniti vse do tisoč kandel in takrat res sije. Za notranje prostore absolutno preveč, na soncu pa je to kar dobrodošlo. Sicer pa je ekran lep in ima dobro ločljivost, opazi pa se, sploh če je zareza skrita, da črnina ni povsem taka kot pri OLED-ih.

Fotoaparat je znova dvojen in tokrat vsaj po prvih vtisih konkretno izboljšan. Dinamika in podrobnosti sicer še vedno zaostajajo za Pixlom in ostalimi šampioni mobilniške fotografije, vendar generalno gledano niso slabi. In predvsem je tokrat široki objektiv skoraj enakovreden glavnemu, kar je velika pridobitev. Fotoaparat ponuja obilje ročnih nastavitev in umetno inteligenco, ki prepoznava, kaj je na motivu ter ustrezno prilagodi nastavitve ter kategorizira posnetke. Kako se to res obnese, bo treba še preizkusiti.

Za ojačanje zvoka so celotno notranjost telefona uporabili kot komoro in rezultati so … zanimivi. Glasnost niti ni tako impresivna, zato pa so precej poudarjeni basi in vibracije se kar dobro čutijo, če reč držiš v rokah. Potencialno uporabno za kakšno zabavo.

Pa še nekaj besed o imenu. ThinQ (θɪŋkju) je nova skovanka za vse “pametne” naprave pri LG-ju, izgovori se precej podobno kot hvala ti (θæŋkju), ampak bi prosto po Lei Sirk vseeno raje rekel Hvala, ne. Bom uporabljal kar skrajšano ime G7. Telefon sicer v prodajo prihaja kmalu, redna cena bo menda 699 evrov, pri operaterjih z vezavo pa dobrih 500 evrov.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja