V dveh letih se je število uporabnikov mobilne denarnice VALÚ skoraj podvojilo
PR 23. oktobra 2023 ob 11:14

Raziskave kažejo, da mobitel za plačilo nakupa uporabila že več kot polovica Slovencev, število uporabnikov mobilnih denarnic in ostalih digitalnih načinov plačevanja pa se še povečuje. Tako pametno denarnico VALÚ, ki jo je Telekom Slovenije uvedel pred štirimi leti, uporablja že več kot 140.000 Slovencev.

V zadnjih dveh letih se je število uporabnikov povečalo za 40 odstotkov. Uporabniki pametne denarnice VALÚ so v preteklih dvanajstih mesecih prek mobitela opravili za več kot dva milijona transakcij, vrednost povprečne transakcije pa se je od leta 2019 do danes povečala za tretjino.

»V Telekomu Slovenije smo na trg finančnih storitev in mobilnega plačevanja z Moneto vstopili pred več kot dvajsetimi leti, v zadnjem obdobju pa se priljubljenost mobilnega plačevanja izrazito povečuje. Mobilne denarnice in ostali digitalni načini plačevanja tako postajajo vse pogostejša izbira uporabnikov, kar je sicer tudi ena izmed bistvenih rešitev za bolj trajnostno izvajanje vsakodnevnih plačil. S pametno denarnico VALÚ želimo v Sloveniji postati vodilni ponudnik mobilnega plačevanja, pri tem pa so naše aktivnosti usmerjene v razvoj novih in razširitev obstoječih digitalnih plačilnih storitev ter partnersko povezovanje,« pravi Ajda Brlec, direktorica Digitalizacije v Telekomu Slovenije.

Pametna denarnica VALÚ, ki je na voljo vsem, ki imajo mobitel, omogoča plačevanje na več kot 3.500 plačilnih mestih. Celoten ekosistem VALÚ sicer poleg plačil vključuje še predplačniški račun (e-denar), možnost pošiljanja in prejemanja denarja, nakazilo sredstev s TRR-računa, debetno VALÚ Mastercard plačilno kartico, ki poleg plačevanja omogoča tudi dvige gotovine na bankomatih, pa razdelitev računa (na primer v restavraciji) in možnost nakupovanja v VALÚ Marketu, to je trgovini znotraj aplikacije VALÚ, v kateri je med drugim mogoče kupiti tudi kartice Paysafe, smučarske vozovnice, vstopnice za različne dogodke in podobno.

Uporabniki lahko z VALÚ-jem plačujejo praktično povsod – od bencinskih servisov Petrol, MOL in OMV, živilskih trgovin Mercator, Tuš in Eurospin, večjih dostavnih podjetij, kot so Pošta Slovenije, GLS, DPD in Express One, do vstopnic za dogodke v VALÚ Marketu, na Eventimu in v Mojih kartah. Z VALÚ-jem je mogoče kupiti vozovnice za Ljubljanski potniški promet, napolniti Urbano, kupiti vozovnice za vlak ter plačati v McDonald’su, na prodajnih mestih Loterije Slovenije in Športne Loterije, Lekarne Ljubljana, pa v Telekomovih centrih, v E-trgovini Telekoma Slovenije in drugod.

Letošnja novost je, da je z VALÚ-jem mogoče kupiti tudi e-vinjeto na spletnem mestu DARS-a, mreži trgovcev pa so se pred kratkim pridružili Babycenter, Mass in Mariborske knjižnice.

Kako polniti pametno denarnico VALÚ?

Pametno denarnico VALÚ je mogoče polniti s plačilnimi karticami, s pologom gotovine, prek bančnega računa, najhitreje pa s samodejno polnitvijo z VALÚ Moneto. S tem se račun VALÚ napolni vsakič, ko želi uporabnik opraviti nakup. VALÚ Moneta omogoča do 160 evrov mesečnega limita, ki ga uporabnik poravna z odlogom oziroma na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja