United Group prevzema operaterja Vivacom
PR 8. novembra 2019 ob 13:15

Gre za drugi večji nakup skupine United Group (Telemach, SBB, SportKlub) v devetih mesecih, odkar je lastnik BC Partners.

United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski ponudnik v Jugovzhodni Evropi ter lastnik podjetij Telemach, SBB, SportKlub, je dosegel dogovor o nakupu podjetja Vivacom, največjega operaterja v Bolgariji.

Gre za že drugi nakup od marca 2019, ko je naložbeni sklad BC Partners s sedežem v New Yorku in Londonu kupil skupino United Group v eni od največjih transakcij v zgodovini regije. Prevzem bo pospešil rast skupine United Group, razširil njeno geografsko prisotnost in utrdil njen položaj vodilnega regionalnega ponudnika v tej panogi. Skupina United Group je prisotna že v šestih državah v regiji.

Vivacom zagotavlja storitve več kot 1,8 milijona uporabnikom. Kot prvi telekomunikacijski operater v Bolgariji danes domačim in poslovnim uporabnikom zagotavlja napredne storitve, kot so optično internetno omrežje, mobilna telefonija in digitalna televizija.

Pričakuje se, da bo transakcija zaključena v drugem četrtletju leta 2020, ko prejme dovoljenje komisije za varstvo konkurence. Kupnino bo skupina United Group poravnala s posojili in lastnimi sredstvi.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: »Vivacom je podjetje z uspešnim vodstvom, ki odlično posluje. Navdušena sem, da imamo priložnost njihovo poslovanje še izboljšati. Bolgarija je privlačen trg, s tem nakupom pa bomo svoje poslovanje razširili na nova področja. United Group pri tovrstnih prevzemih in integracijah dosega odlične rezultate, saj je skupina od nastanka kupila že več kot sto podjetij.«

Nikos Stathopoulos, partner v podjetju BC Partners, je povedal: »Ko smo vložili v skupino United Group, smo njen poslovni model, tehnologijo in vodilno vlogo v regiji videli kot ključne dejavnike organske rasti, ki dodatno pospešujejo prevzeme lokalnih podjetij. Zadovoljni smo, da bomo z operaterjem Vivacom v skupini dobili dinamičnega operaterja, ki posluje na rastočem trgu, kar nam bo omogočilo nadaljnjo širitev poslovanja v Evropi.«

Spas Roussev, predsednik nadzornega odbora Vivacoma, je povedal: »Ta transakcija predstavlja izjemen uspeh in je odlična priložnost za Vivacom, naše uporabnike in celo Bolgarijo. Zahvaljujoč našim prizadevanjem je Vivacom postal eden najuspešnejših evropskih operaterjev. Sedaj pozdravljamo nove delničarje – podjetje BC Partners, ki je med najuspešnejšimi globalnimi naložbenimi podjetji z močno prisotnostjo v Evropi in Severni Ameriki. Vivacom bo odigral pomembno vlogo v prihodnjem razvoju skupine United Group, vodilnem telekomunikacijskem operaterju in medijskem ponudniku v regiji.«

O skupini United Group

United Group s sedežem v Amsterdamu je vodilni ponudnik komunikacijskih in medijskih storitev v Jugovzhodni Evropi. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo zagotavlja vodilne storitve uporabnikom po vsej regiji. V preteklih 18 letih se je skupina širila z organsko rastjo in prevzemi. Danes zaposluje več kot 4400 ljudi in zagotavlja storitve 1,8 milijona gospodinjstvom.

O BC Partners

BC Partners je vodilno mednarodno naložbeno podjetje, ki upravlja več kot 22 milijard EUR v skladih zasebnega kapitala, posojilih in nepremičninah. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1986 in je v preteklih treh desetletjih odigralo pomembno vlogo pri razvoju evropskih trgov. Danes izvršno vodstvo podjetja BC Partners na različnih trgih deluje kot integrirana ekipa prek podružnic podjetja v Severni Ameriki in Evropi.
Od ustanovitve je BC Partners zaključil 111 naložb v podjetja, katerih skupna vrednost je 135 milijard EUR, in trenutno vlaga v deseti sklad zasebnega kapitala. Več informacij poiščite na naslovu www.bcpartners.com.

O Vivacomu

Bolgarsko telekomunikacijsko podjetje, ki posluje pod blagovno znamko VIVACOM, je največji operater v Bolgariji. 1,8 milijona uporabnikom nudi storitve telefonije, hiter mobilni in kabelski internet ter in satelitsko televizijo. Več informacij poiščite na naslovu www.vivacom.bg.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja