Turistično zavarovanje v paketih mobilne telefonije A1
Matjaž Ropret 20. decembra 2023 ob 10:21

Mobilni operater A1 Slovenija je naročniške pakete Mio in Vajb vključil turistično zavarovanje s kritjem škode do 50.000 evrov za osnovna tveganja. Nova storitev velja po vsem svetu in se bo naročnikom vključila samodejno, ko bodo s svojim telefonom prestopili meje Slovenije.

Turistično zavarovanje je v omenjene naročniške pakete vključeno brez doplačila, kot njihova obogatitev, in, tako upajo v A1, konkurenčna prednost pred ostalimi operaterji. Poteka prek partnerskega podjetja LAMIE Insurtech Group, enega vodilnih evropskih ponudnikov vdelanih zavarovanj z več kot milijonom zavarovancev. Vključuje osebno odgovornost do 50 tisoč evrov, povrnitev škode pri kraji ali izgubi prtljage in osebnih dokumentov do 350 evrov, storitve ob izgubi ali kraji telefona do 50 evrov (in kritje stroškov menjave kartice SIM) ter povračilo stroškov iskanja in reševanja do tisoč evrov. Kot omenjeno se vklopi ob odhodu iz Slovenije, za kar mora naročnik s seboj imeti telefon (s svojo kartico SIM). Mogoče je dobiti tudi potrdilo o veljavnosti zavarovanja, ki ga ponekod v tujini denimo zahtevajo za vstop na smučišča. Prav tako se lahko tisti, ki iz kakršnega koli razloga tega zavarovanja nočejo, iz njega »izpišejo«. Zavarovanje je mogoče uveljavljati s klicem v asistenčni center omenjene zavarovalnice.

To zavarovanje torej ne vključuje zdravljenja v tujini, za ta namen je vsaj za zdaj še vedno treba skleniti ločenega pri drugem ponudniku. Po naših informacijah pa bi z razvojem zavarovalniškega produkta pri A1 lahko bila na voljo tudi ta možnost. Upamo, da tudi z družinsko opcijo.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Dodajanje tovrstnih storitev je eden od načinov razlikovanja med operaterji in tudi prepričevanja uporabnikov, da se odločijo za »pravega« operaterja, ne za cenejšega navideznega, ki nudi zgolj osnovne storitve. Pri A1 je denimo že nekaj časa na voljo 12 mesecev brezplačne uporabe enega od pretočnikov (Deezer, HBO Max in Voyo), pred časom so napovedali tudi vključitev Netflixa. Ali bo tudi ta za določeno obdobje na voljo brez doplačila, pa bomo predvidoma videli pomladi prihodnje leto.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja