Trgovina Gearbest je idealna za kupovanje izdelkov Xiaomi in druge kitajske robe
Matjaž Ropret 14. septembra 2017 ob 11:34

Med spletne trgovine, s katerih priporočamo določene izdelke z zanimivo ceno – seveda take, ki so kaj vredni, ne kar vsega pofla -, smo pred kratkim dodali še Gearbest. To je prodajalna pretežno kitajskih zadev, kjer se najde kakšna zanimiva tehnološka igrača za dobro ceno. Večina nakupov pride s Kitajske ali Hong Konga, kar pomeni, da je treba pri tistih nad 22 evrov k ceni prišteti še 22-odstotni DDV in mogoče kakšen evrov “administrativnih” stroškov. Kar je ceneje, gre brez dodatnega plačevanja skozi carino, gleda pa se vedno celotna vrednost pošiljke, a poštnina je tako ali tako po navadi minimalna. Občasno je kakšen izdelek na zalogi tudi v enem od evropskih skladišč te trgovine, kar pomeni, da pošiljka potuje zgolj znotraj Evropske unije in uvoznih dajatev ni.

Vsak nakup v trgovini Gearbest, ki ga opraviš po kliku na naše povezave, nam kot “posredniku” prinese kakšen odstotek provizije. Za kupca to ne pomeni nič višje cene, poskusili bomo tudi mi namesto tebe iskati najboljše ponudbe, Tehnozvezdje pa od tega dobi kakšen evro za lažje delovanje. Enako kot pri nekaterih drugih trgovinah, kot so nemški in britanski Amazon ter Aliexpress in Efox-shop. Aktualne akcije s teh in tudi drugih trgovin, od katerih ne dobivamo provizij, sicer redno objavljamo v članku Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?

Naše sodelovanje s trgovino Gearbest bo verjetno v prihodnje obsegalo tudi preizkus katerega od izdelkov, ki jih prodajajo. Tokrat pa sem izbral nekaj tistih, ki se kažejo kot potencialno dobri nakupi. Med njimi jih je precej povezanih z znamko Xiaomi, saj je ta na kitajskem precej razširjena in zasidrana, pod tem imenom pa se prodaja marsikaj in v osnovi ni slabe kakovosti. Našli pa smo še nekaj drugih atraktivnih zadev.

Pametni telefoni in druga zabavna elektronika

Gearbest Redmi Note 4
Xiaomi Redmi Note 4

Verjetno trenutno telefon z najboljšim razmerjem med ceno in dobljenim. Kljub temu, da gre še za lanski model. A so vmes izdelali “mednarodno” različico, do katere vodi naša povezava. Ta ima procesor Snapdragon 625, tako kot denimo lanski posrečeni Moto Z Play, nameščeno različico Androida, kot jo poznamo v Evropi, in podporo za LTE pri frekvenci 800 MHz (pas B20), kar je za slovensko podeželje ključno. Telefon ima 3 GB pomnilnika in 32 GB shrambe, zaslon pa je velik 5,5 palca s polno visoko ločljivostjo. Za približno 150 do 160 evrov, kolikor reč pride skupaj z dajatvami, vsekakor odlična izbira.

Gearbest Oukitel K6000 Plus
Oukitel K6000 Plus

Ta telefon je za tiste, ki jim je pomembno čim daljše trajanje baterije, saj ima ta kapaciteto 6080 mAh. Tudi ostale specifikacije niso napačne, še posebej 64 GB vgrajene shrambe. Še najbolj me skrbi fotoaparat, ampak verjetno bo tak mobilnik primarno namenjen čemu drugemu, ne toliko fotografiranju. Cena je 133 evrov, kar skupaj z davkom pomeni 160 evrov.

Xiaomi Mi 6

Paradni telefon kitajske znamke se ponaša z zmogljivostmi na ravni najboljših samsungov, sonyjev in ostalih. Različica s 128 GB shrambe in Evropi prilagojeni programsko opremo, a žal brez podpore za LTE 800 MHz, je s kodo NL-SI-Mi6-128g na voljo za 375,16 evrov.

Telefon “na tipke”

Komur je všeč Nokia 3310, a se mu zdi predraga, lahko tule z vpisom kode Unlockedphone v košarici dobi kitajsko kopijo za deset evrov.

Gearbest Mi TV Box
Mi TV Box

Androidni večpredstavnostni predvajalnik za 55 evrov, kar na koncu znese nekaj manj kot 70. Majhna, nevpadljiva škatlica, s katero je mogoče predvajati marsikaj, nenazadnje vsebine s pomočjo programa Kodi.

Gearbest Xiaomi Yeelight AC220V RGBW E27 Smart LED Bulb

Povezana sijalka LED Xiaomi Yeelight E27

“Žarnica” LED z močjo 9W in svetilnostjo 600 lumnov. Toda njena glavna lastnost je v tem, da jo je mogoče povezati v domače brezžično omrežje in potem z aplikacijo (ali celo Amazonovo pomočnico Alexo) spreminjati temperaturo, barve, jakost. Za 14 evrov se verjetno splača poskusiti. Za več komadov je najbolje naročiti vsakega posebej, da ena pošiljka ne preseže meje 22 evrov.

Rekreativna zapestnica Lenovo HW01

Na prvi pogled še ena zapestnica, a priznane znamke, solidnega izgleda in z dobro ceno, saj stane 14 evrov.

Drobnarije

Sledi nekaj zadev, ki vsaka zase stanejo nekaj evrov, pridejo pa lahko zelo prav.

Pomnilniška kartica microSD Samsung 32 GB (10 €)

Pomnilniška kartica microSD SanDisk 16 GB (6,66 €)

Gearbest Mini Octopus Style Mobile Phone Stand Flexible Tripod
Mini hobotnično stojalo za pametni telefon (1,66 €)

Gearbest HX-M-X16 Car Air Vent Mount Holder
Magnetno držalo za telefon v avtu (2,49 €)

Gearbest USB Type-C Charging Sync Cable - 1m
Kabel USB-C (na USB-A) dolžine 1 m (1,16 €)

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Večje in dražje naprave

To so reči, ki jih bo verjetno malokdo naročal s Kitajske, a jih vseeno prilepimo sem, ker se jih pri nas ali težje dobi ali so konkretno dražje, tudi če vračunamo DDV. Je pa treba upoštevati, da bodo mogoče z ladijskim prevozom do Slovenije potovale dober mesec.

Gearbest Gimbal
Gimbal

Za vlogerje in druge snemalce so tovrstna stojala z umirjevalniki že skoraj nepogrešljiva. Tole je namenjeno telefonom in stane zelo ugodnih 115 evrov, torej tudi z davkom še vedno manj kot 150. Običajna cena teh pripomočkov je dvakrat višja.

Gearbest Skiro Xiaomi
Skiro Xiaomi

Električni skiro s kodo kqq365cn60, ki se jo vpiše v “košarici”, pred potrditvijo naročila, stane 274,28 evrov, torej z davkom približno 350 evrov. Poštnina je že vključena v ceno, samo nekaj časa bo trajalo, preden bo skiro prispel do Slovenije.

Gearbest Original Xiaomi Mi Robot Vacuum
Sesalni robot

Robot, prav tako znamke Xiaomi, v akciji stane dobri 240 evrov, kar na koncu pomeni približno 300 evrov.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja