Tisočkrat hvala in gremo naprej! (#video)
Matjaž Ropret 3. januarja 2022 ob 12:45

Hvala vsem, ki ste se naročili na naš kanal na platformi Youtube. Tako tistim, ki nas spremljate že dolgo, kot ostalim, ki ste se pridružili nedavno. Vsi skupaj ste omogočili, da smo nekaj ur pred iztekom lanskega leta dosegli cilj – tisoč naročnikov do konca 2021. Zdaj gremo naprej, sicer brez ciljev, a s še več videi kot prej.

V kolikor morda ni povsem jasno. »Naročnina« na kanal seveda pomeni zgolj to, da se naši videi prikazujejo v razdelku naročnine – kadar objavimo kakšnega novega –, ne tudi plačevanja kakšne naročnine. Tudi na podkaste se v nekaterih aplikacijah »naročamo«, nekatere platforme pa temu namesto naročanje rečejo »sledenje« (posameznemu ustvarjalcu vsebin). Dodaten korak, ki ga še lahko opraviš, je vklop obvestil – s pritiskom na ikono zvonca – ob vsakokratni objavi novega videa. Tisoč naročnikov je sam po sebi zanimiv mejnik, sploh za ustvarjalce v slovenskem jeziku, a tudi pomemben na Youtubu. Je namreč pogoj tako za oglasne prihodke, skupaj z določenim številom ur gledanja videov v zadnjem letu (tega, mimogrede, še nismo dosegli), kot tudi za oddajanje v živo z mobilnih naprav.

Ta dosežek je za nas obveza za naprej, da snemamo in objavljamo. Čim več in kajpak tudi čim bolj kvalitetno. Tako vsebinsko kot, kolikor se da brez ekipe, v omejenem razpoložljivem času in z opremo, ki si jo lahko privoščimo, tudi produkcijsko. Videi bodo tudi v prihodnje redni, z Marjanom se bova trudila, da povprečno pripraviva vsaj enega na teden, lahko jih bo v določenem obdobju več, poleti pa verjetno manj. Kot doslej bodo med njimi testi naprav, predstavitve, prvi vtisi in odpiranja škatel, primerjave več izdelkov, nasveti, tudi kakšno mnenje in kratki videoposnetki (do ene minute). Morda se nam uspe vrniti tudi z »oddajo« v živo, ki smo jo nekoč že snemali, v malo drugačnem, bolj pogovornem formatu. To je seveda znova povezano s časovnimi zadregami in iskanjem primernega termina, ko naju (ali nas) bo dejansko kdo gledal.

V tokratnem videu si lahko pogledaš še štiri nove naprave in eno, ki jo uporabljam že od lanske zime, in jih bom v kratkem bolj podrobno obdelal. Zagotovo v pisanih testih, vsaj katero pa tudi v videu. Tokrat pa so o vsaki nekaj prvih vtisov in po ena želja, ki izhaja iz najbolj izstopajoče lastnosti posameznega izdelka.

Vabljeni k ogledu in kdor se še ni naročil na naš kanal, ga seveda znova vabim, da to stori. In še enkrat hvala!

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja