Telemach: Neomejeni podatki do 100 GB!
Marjan Kodelja 15. januarja 2019 ob 14:08

Najmlajši mobilni operater je »nadgradil« svoj že tako soliden mobilni paket »Največ«. Cena je nižja za dva evra, podatkovna količina pa »neomejena«.

»Vsebine« in cene paketa bodo deležni obstoječi naročniki, v drobnem tisku televizijskega oglasa pa je zapisano, da še do 30 tisoč novih naročnikov. Ni mi jasno, je to veliko ali malo, sicer pa lahko Telemach kadarkoli omejitev umakne, saj verjetno ne bo spremenil vsebine paketa nazaj na stare količine, če bo naval novih naročnikov presegel pričakovanja. Podatek je lahko spodbuda za ljudi, ki morda odlašajo, lahko pa se izkaže za dvorezen meč, saj je vprašanje, kaj si bodo mislili naročniki, ki so vezani na obstoječega operaterja, po vezavi pa bi bili pripravljeni prestopiti.

Cena paketa je 22 evrov, za naročnike na Telemachove fiksne storitve pa 20 evrov. Podatkovna količina je »na papirju« neomejena, kar ni čisto res, saj se hitrost prenosa podatkov ko presežemo 100 GB, zniža na komaj še uporabno hitrost 1Mb/s, ampak skoraj sem prepričan, da se to pri večini ne bo dogajalo. Zaradi te omejitve pa paket ni primeren kot nadomestek za fiksni dostop v internet. Bo pa »podatkov« dovolj tudi če bomo pretiravali pri internetnem videu, ta pa bo z nižjo kakovostjo deloval tudi pri nižji hitrosti. Še to, v EU je brez plačila na voljo 9 GB.

Na trgu ni veliko »neomejenih« paketov, jih pa je kar nekaj z dovolj velikimi količinami, da lahko tekmujejo s Telemachovim paketom Največ. Podatkovno neomejen je paket Brezčasni L (T-2), ki za ceno 20 evro nudi največjo možno hitrost prenosa podatkov do 50 GB, nato pa naročniku hitrost znižajo na 2/1 Mb/s. Paket A1 Go! L nudi za 26 evrov 120 GB, Telekomov Dostopni C pa 100 GB za kar zabeljeno ceno 44 €.

Telemach je imel po poročilu Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) v tretjem četrtletju preteklega leta na trgu mobilnih storitev 20,7 odstotni tržni delež na področju mobilnih storitev ter bil najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. V zadnjem letu je Telemach v primerjavi z ostalimi mobilnimi operaterji v Sloveniji najbolj povečal svoj tržni delež in sicer za 2 odstotni točki.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva pri Telemachu, pravi: »Veliko vlagamo v razvoj omrežja, skrbimo da je to sodobno, vzdržljivo in ima dovolj kapacitet, da ponudi hiter prenos podatkov in nemoteno delovanje mobilnih storitev. V prihodnjih letih bomo v svoje fiksno in mobilno omrežje v Sloveniji vložili približno 100 milijonov evrov, s čimer želimo še naprej dvigovati raven kakovosti naših storitev. Še vedno največ mobilnih uporabnikov v Sloveniji iz konkurenčnih ponudnikov prehaja k Telemachu, o čemer priča tudi naša konstantna rast tržnega deleža. Zavedamo se, da gre razvoj naprej, da prihajajo nove tehnologije, ki jih bodo želeli uporabniki imeti in uporabljati. Zato moramo biti pripravljeni oziroma tudi sami predstavljati gonilo razvoja na slovenskem trgu.«

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
5 komentarjev
  • Seveda vsi so navdušeni nad višjimi cenami, kar drvijo k Telemachu, ? . So rasli, a so se malo ušteli, namesto racionalnega poslovanja so raje zvišali cene in promovirajo nove in nove reklame…

    • Ja brezčasni nima neomejenega interneta (le 50 GB, Telemach 100GB) pa v EU samo 7GB (Telemach 9GB) . Telemach paket Največ se bolj splača v tem primeru, če porabiš toliko podatkov. Pa še 100 min imaš za klice iz Slo v EU, T2 tega ne ponuja. Trenutno pomoje najbolj ugodna “NEOMEJENA” ponudba.

  • Na računalniku imam tabelo s cenami paketov, ki sem jo delal v decembru. Morda sem se tedaj zmotil ter zapisal ceno za Brezčasni L ali pa so jo v tem času spremenili. Paket Vse dobro zavestno nisem upoštal, kot tudi ne paketov Platium A in B oziroma podoben paket A1.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.