Telemach izgublja Tidal in išče nadomestno storitev
Matjaž Ropret 6. septembra 2023 ob 11:38

Konec marca prihodnje leto se izteče pogodba med podjetjema Telemach in Tidal, do takrat bodo naročniki prvega v paketih imeli vključeno storitev drugega. Ali jo bo kasneje nadomestil kakšen drug glasbeni pretočnik, še ni znano.

V Temelachu so pretočnik Tidal v svojo ponudbo dodali pred malo več kot dvema letoma, junija 2021. Pogodbo so očitno podpisali za malce manj kot tri leta, saj bodo storitev ponujali do 31. marca 2024, nato jo bodo ob izteku pogodbe žal umaknili iz naročniških paketov. Verjetno ne bo ostala niti kot opcija, čeprav bi bila to najboljša možnost za uporabnike, ki bi jo želeli plačevati naprej. Vsekakor upamo, da bo za te na voljo enostavna možnost migracije na drugačno plačevanje storitve.

V Telemachu sicer poudarjajo, da iščejo kakšnega drugega tovrstnega partnerja, s katerim bi lahko še naprej ponujali tudi glasbo v svojih paketih. Na voljo jih sicer ni veliko, verjetno sta najbolj verjetna Deezer in Spotify. Prvi že ima precej zgodovine pri slovenskih operaterjih, najprej je sodeloval s Telekomom Slovenije, zdaj pa z A1 Slovenija. Drugi je na slovenski trg vstopil bolj pozno, kakšnega operaterskega sodelovanja pa še ni sklenil. Med možnimi ponudniki bi bili denimo še Google s storitvijo Youtube Music, Apple in Amazon. Toda od teh je Apple pretežno zanimiv za uporabnike naprav te znamke, saj je najmanj eno bolj ali manj nujno imeti za upravljanje naročnine, profilov in prijavljanje novih naprav, Amazon glasbene storitve v Sloveniji ne ponuja, Youtube Music pa je v naši državi omejena na individualne naročnine, medtem ko se je pri večini ostalih mogoče odločiti tudi za t. i. družinske, ki nudijo do šest ločenih profilov.

Kaj bo z glasbeno storitvijo po koncu sodelovanja s Tidalom storil Telemach ter kako bo to vplivalo na cene paketov EON Premium in Največ, bomo videli najkasneje pomladi prihodnje leto.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja