Telemach bo ponujal pretočno glasbo Tidal
Matjaž Ropret 24. marca 2021 ob 11:16

Skupina United je podpisala pogodbo za ponujanje glasbene storitve Tidal. Kdaj točno bo naročnina na pretočno glasbo na voljo Telemachovim naročnikom, še niso razkrili, vendar zagotavljajo, da kmalu.

Naročanje na pretočno glasbo prek operaterja ni nič novega. A1 je pred nekaj meseci začel ponujati podobno storitev Deezer, prav s tem francoskim ponudnikom je pred leti sodeloval Telekom Slovenije, V United Group pa so se zdaj povezali ameriško-britansko platformo Tidal (v osnovi je nastala na Norveškem, kasneje so jo prevzeli investitorji pod okriljem raperja Jayja Z-ja, zdaj pa jo prodajajo podjetju Square Jacka Dorseyja, bolj znanega kot ustanovitelja in prvega moža Twitterja). Storitev ta čas obsega že več kot 70 milijonov pesmi, med njimi slovenskih in iz širše regije, poleg tega pa še 250 tisoč glasbenih videov, prenose v živo, radijske postaje, zakulisne posnetke in intervjuje, oddaje in še kaj.

»Sodelovanje s podjetjem Tidal je priložnost, da uporabnikom ponudimo ekskluziven dostop do glasbe v visoki kakovosti. Nenehno stremimo k dodajanju inovativnih in visokotehnoloških storitev v našo ponudbo,« je v pripravljeni izjavi poudaril predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina.

Izvršni operativni direktor podjetja Tidal Lior Tibon pa je dodal: »Pretočna zabava je postala sestavni del dneva mnogih ljudi. Sodelovanje z vodilnim ponudnikom telekomunikacij v jugovzhodni Evropi, družbo United Group, nam omogoča, da dosežemo še več glasbenih navdušencev.«

Podobno kot video je tudi pretočno glasbo marsikomu enostavneje naročiti pri operaterju, ker storitev plača skupaj z ostalimi na operaterjevi položnici in se ne ukvarja s kreditno kartico. Pa tudi upravlja naročnino v aplikaciji oz. na portalu, kot je Moj Telemach. Ali bodo cene morda nižje oz. bo storitev vključena v katere od obstoječih naročniških paketov Telemacha, v tem operaterju še ne povedo.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Tidal sicer ponuja dve vrsti naročnin. Je namreč eden od redkih ponudnikov, ki poleg standardne, stisnjene glasbe v obliki AAC z bitno hitrostjo 320 Kb/s, ponuja še glasbo v formatu brez izgube kakovosti FLAC (1411 Kb/s) ter nekatere vsebine v »visokorazločljivostnem« formatu z bitno hitrostjo med 2304 in 9216 Kb/s. Naročnina na standardno možnost neposredno pri ponudniku stane 5,99 evrov na mesec, na višjo kakovost pa 11,99 evrov (torej dvakrat več). »Družinske« naročnine spletna stran, vidna slovenskim uporabnikom, ne prikaže, je pa v nekaterih drugih državah na voljo.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja