Telekomove sedmice za navijače na tekmi Miamija in Dallasa
Matjaž Ropret 15. marca 2019 ob 13:22

Čez slaba dva tedna, v četrtek 28. marca (po slovenskem času v petek ob pol enih ponoči), je med osmimi tekmami lige NBA na sporedu tudi obračun ekip Miami Heat in Dallas Maverics. Moštev, za katera igrata slovenska košarkarja Goran Dragić in Luka Dončić, to pa bo tudi njuna edina medsebojna tekma v tej sezoni, kajti zmago njegove ekipe v Dallasu je Dragić zaradi poškodbe izpustil. Zaradi Dončićevih odličnih iger in bližine Miamija (let na vzhod ZDA je nekaj ur krajši kot na zahod) se napoveduje pravo navijaško romanje iz Slovenije, nekatere ocene govorijo, da se bo na pot na Florido z agencijami ali v lastni režiji odpravilo približno dva tisoč Slovencev. Naročniki Telekoma Slovenije bodo lahko tamkaj poceni pretakali podatke v omrežju T-Mobile. 

Vodilni operater je za navijače pripravil ponudbo v znamenju sedmic, kajti Goran nosi dres s številko 7, Luka pa ima na svojem številko 77. Tako bo mogoče pri Telekomu za sedem evrov zakupiti sedem gigabajtov prenosa podatkov, ki bo sedem dni veljal v omrežju T-Mobile USA. Ponudba sicer velja od danes naprej pa vse do 5. aprila v vseh zveznih državah ZDA, če se bo kdo pred tekmo ali po njej odpravil še kam drugam kot zgolj v Miami.  

Za vklop opcije je treba poslati SMS s ključno besedo 777 na številko 1918. Na voljo pa je tudi poslovnim uporabnikom in uporabnikom ločenega računa. Za izogibanje nepredvidenim stroškom je tamkaj najbolje omrežje nastaviti na ročno izbiro. V opciji pa je vključen samo prenos podatkov, ne tudi pogovori ali kratka sporočila, za to veljajo standardne cene gostovanja. Verjetno je zato najbolje komunikacijo med obiskom ZDA speljati na spletne storitve. Sedem gigabajtov bi moralo zadoščati tako za sporočanje kot za objave na družabnih omrežjih in ostalo. V nasprotnem primeru pa je mogoče zakup ponoviti. Če ima naročnik že kakšem drug zakup za ZDA, se naprej koristijo količine iz tega posebnega (ZDA 7 dni), potem pa iz siceršnjega. Obračunski interval pa je standardnih 100 kB. 

V istem obdobju, ko je aktivna ta opcija, poteka tudi nagradna igra »777«, v kateri sta glavni nagradi klubska dresa Gorana Dragića in Luke Dončića. Nagradna igra poteka na družbenih omrežjih Facebook in Twitter ter na spletni strani Telekoma Slovenije. Nagradno vprašanje pa je preprosto in smo nanj v tem članku že odgovorili. 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: Wikipedia

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.