Telekomov Neo zdaj ponuja 70 iger in tri mesece zastonjskega igranja
Tehnozvezdje 27. junija 2021 ob 16:45

Plaftorma Neo pri Telekomu Slovenije od februarja ponuja možnost igranja video iger na istoimenskem sprejemniku, ki je sicer namenjen televizijskim vsebinam. Pred štirimi meseci je štartala s 50 naslovi, zdaj jih je v katalogu 70, čez poletje pa bo za novince v oblačnem igričarskem svetu ta zabava zastonj.

Za Neo igre je treba imeti igralni plošček – primerni so Logitech F710 ter krmilnika za Xbox One in Playstation 4, če sta povezana s kablom –, sprejemnik Neo, ustrezno hitro internetno povezavo in naročnino na igre, ki stane osem evrov na mesec. Toda za vse, ki jo bodo na novo vklopili do konca meseca, bo vse do konca septembra zastonj. Igre tečejo na oddaljenih strežnikih (»v oblaku«) in vsebina se po internetu prenaša na uporabnikov televizor.

Telekom Slovenije je februarja platformo Neo z igrami nadgradil v sodelovanju s francoskim podjetjem Gamestream in že takrat napovedal, da bo dodajal po približno pet novih naslovov vsak mesec. Po navedbah vodilnega slovenskega operaterja so igralci v naši državi prvi po številu različnih iger, ki jih igrajo, pa tudi po tem, koliko časa posameznik nameni igranju, in koliko uporabnikov se po izteku brezplačnega obdobja naroči na storitev. Seveda v primerjavi z ostalimi državami (Francijo, Švico, Tajvanom, Združenimi arabskimi emirati in Indonezija), kjer Gamestream v sodelovanju z operaterji ponuja primerljivo storitev.

Ta čas so najbolj priljubljene igre dirkaške in športne igre. Med temi so Dirt 4, Dino Dini’s Kick Off Revival, WRC 6 FIA World Rally Championship, Aqua Moto Racing Utopia in F1 Race stars. V Telekomu izpostavljajo še Spike Volleyball, Lego Indiana Jones: The Original Adventures, Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues in Project Cars. Za razliko od določenih drugih storitev igranja v oblaku (ki večinoma niti niso uradno na voljo v Sloveniji) je pri Neu vmesnik v slovenščini, deluje pa tudi glasovno upravljanje.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Telekom sicer izpostavlja Logitechov igralni plošček in ga tudi ponuja po ugodni ceni, vendar ga mi ne priporočamo. Kdor se ima rad in želi res uživati v igrah, naj si priskrbi Microsoftov ali Sonyjev krmilnik, ki sta tudi podprta, in sta precej udobnejša, natančnejša, bolj ergonomska in nasploh veliko modernejša primerka. Za priklop dveh ploščkov je treba v sprejemnik vtakniti še razdelilnik, saj je na sami napravi zgolj en priključek USB.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja