Telekom spet nekaj vzel, a tudi nekaj dal
Marjan Kodelja 27. februarja 2018 ob 12:49

Navadili smo se, da Telekom Slovenije vsaj dvakrat na leto, če ne celo večkrat, brklja po svoji ponudbi in jo posledično spreminja. Ampak moram biti pošten. S prvim aprilom, gotovo ne gre za preuranjeno šalo, bo imetnikom mobilnih paketov Dostopni, več dodal, kot odvzel. Predvsem pa cene teh paketov ostajajo nespremenjene.

Spremembe so na treh postavkah. Vključene količine prenosa podatkov v državah EU se bodo spremenile glede na uredbo, ter bodo po novem do 7 GB (Dostopni A), do 9 GB (Dostopni B) in do 12 GB (Dostopni C). To je Telekom moral storiti kot vsi ostali operaterji v članicah EU. Sočasno je, in to za obstoječe ter nove naročnike, dvignil količino podatkov. Natančneje iz 20 na 30 (A), iz 40 na 50 (B) in iz 60 na 100 GB (C). A vseeno je droben tisk. Nič več upočasnjevanja prenosa podatkov, ko količino presežete. Po novem (po 1.4.) bo Telekom v takšnih primerih uporabnika obvestil in prenos podatkov ustavil. Kajpada zato, da bi ti lahko dokupili kakšno od podatkovnih opcij in do konca obračunskega obdobja ne bili izključeni iz digitalnega sveta.

Dodatno tretjo spremembo pa bodo deležni naročniki na paket Dostopni A. Imeli so vključenih 120 minut klicev iz Slovenije v EU-območje. Nič več. Po novem bodo imeli le 20 minut (v ostalih dveh paketih spremembe na tej postavki ni) oziroma bodo za 5 evrov mesečno lahko dokupili opcijo s tistimi manjkajočimi stotimi minutami. To pa lahko pove le eno. Očitno je bil ta bombonček uporabnikom omenjenega paketa všeč in so ga še kako koristili, kajti če ga nebi, potem se Telekom verjetno ne bi odločil za takšno, na prvi pogled manj pomembno spremembo!

S 1.aprilom taksto ne bo več mogoče možno sklepanje naročniških razmerij za paketa Enostavni A in Enostavni B. Ob tem bo od takrat dalje na voljo posodobljena ponudba mobilnih paketov. Kakšne pa bodi posodobljeni paketi? Čekamo na Telekom, da pove še to!

 

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
5 komentarjev
  • V Dostopni A bo Telekom vzel 13 GB v državah EU tarife in 10 min klicanja v EU, dodal pa teh 10 GB…. in to je po vašem več dal kot vzel????!! Matematika vam najbolje ne gre ane….

  • Če se prav spomnim, je bil naprej Paket Eu (eli nekaj imensko podobnega), ki ga je Telekom predstavil pred lanskim poeltjem. Ta je imel 20 GB v EU. Nakar ga je jeseni preminoval v Dostopni A in že tekrat znižal teh 20 GB. Sedaj pa je spet prišlo do spremembe na tem paketu. Zato nisem omenjal spremebe na podatkovnem delu v tem članku. …..lahko pa da se motim?

  • Tudi mene je tale sprememba zelo razočarala. Imel sem paket EU vključeni, ki so ga nato preimenovali v Dostopni A in sedaj downgrejdali.
    Katastrofa je, da moramo vsakič plačat 20 eur za menjavo paketa, ko naznanijo kaj bolj zanimivega. Potem pa Telekom meni nic, tebi nic pakete oskubi do neprepoznavnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja