Operaterji svojim uporabnikom ob vrnitvi iz tujine pošljejo SMS, naj bodo pozorni na svoje zdravje
Matjaž Ropret 10. marca 2020 ob 14:27

Navajeni smo na kratka sporočila, ko gremo v tujino, pa tudi sicer je to še vedno učinkovit način obveščanja množic, kajti SMS vsakdo dobi in predvidoma tudi opazi, s sporočili v klepetalnih aplikacijah je že slabše, kaj šele z e-pošto. Zato Telekom Slovenije od danes naprej pošilja svojim uporabnikom sporočilo Ministrstva za zdravje.

Vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in blagovnih znamk Mobi, IZI, Spar Mobil in Hip Mobil, ki se od danes naprej vrnejo iz tuje, dobijo SMS Ministrstva za zdravje, ki opozarja na preventivne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Kot pojasnjujejo v vodilnem operaterju, gre za njihovo rešitev, sporočilo pa bo na telefon priletelo v trenutku, ko se bo ta iz tujega omrežja znova povezal v Telekomovega.

Besedilo SMS-a je naslednje:

Ob vrnitvi iz tujine bodite pozorni na svoje zdravje. Če se slabo počutite, kašljate in imate vročino, ostanite doma, po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika in preverite ravnanje glede virusa Covid-19. Več informacij tudi na brezplačni številki: 080 14 04.

Kot še dodajajo v Telekomu, bo ministrstvo prek operaterja državljane na ta način obveščalo, dokler bo potrebno. Uporabnik, ki bo v 30 dneh večkrat prešel iz tujega omrežja v omrežje Telekoma, bo v tem obdobju opozorilni SMS prejel enkrat. Storitev je seveda brezplačna, odjaviti pa je ni mogoče.

Brezplačna klicna številka, ki je navedena v sporočilu (080 14 04) je vstopna točka v klicni center Ministrstva za javno upravo, ki ga je prav tako vzpostavil Telekom Slovenije. Tam lahko vsi, ki ne vedo natančno, kako postopati, dobijo podrobnejše informacije in navodila.

Dodatek (11. 3. 2020 ob 12.00): Tudi Telemach je začel svojim uporabnikom, ki se vrnejo iz tujine, pošiljati sporočila z enako vsebino.

Dodatek 2 (11. 3. ob 18.07): Ta sporočila odslej pošilja še tretji od trojice velikih – A1.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja