Telekom Slovenije s 600 tisoč evri pomoči pri sanaciji poplav
PR 14. septembra 2023 ob 17:15

Dober mesec po katastrofalnih poplavah Telekom Slovenije namenja donacije v skupni višini 250.000 evrov za pomoč družinam in posameznikom, ki so jih poplave najbolj prizadele, in 20 prostovoljnim gasilskim društvom, s katerimi je ob poplavah najtesneje sodeloval na terenu.

Poleg najnovejše donacije je Telekom Slovenije v tem času prizadetim v poplavah pomagal in še vedno pomaga s svojimi storitvami v skupni vrednosti 350.000 evrov in številnimi drugimi aktivnostmi, kar skupno pomeni pomoč v višini 600.000 evrov. Poplave so poškodovale tudi domove 39 sodelavk in sodelavcev v Skupini Telekom Slovenije.

Takoj ob poplavah je podjetje uporabnikom za nemoteno komunikacijo ob sanaciji omogočilo neomejen mobilni prenos podatkov in jim pomagal z različnimi ostalimi ugodnostmi, v prihodnjih dneh pa bo donacije v skupni višini 250.000 evrov prejelo 20 prostovoljnih gasilskih društev, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in fundacija Preprosto blizu Radia 1.

Donacijo v skupni višini 100.000 evrov Telekom Slovenije namenja 20 prostovoljnim gasilskim društvom, s katerimi so ekipe Telekoma Slovenije in GVO na prizadetih območjih v izredno težkih razmerah najtesneje sodelovale. Hkrati so se ekipe na terenu lahko prepričale, kaj gasilci najbolj potrebujejo, tako da donacijo namenjajo za nakup opreme in ostale aktivnosti prostovoljnih gasilcev.

Donacijo v višini 100.000 evrov bo Telekom Slovenije namenil tudi fundaciji Preprosto blizu Radia 1, ki bo poskrbela, da bodo sredstva prišla v roke tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo, 50.000 evrov pa namenja Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, in sicer za projekta Veriga dobrih ljudi in Botrstvo, v okviru katerega je Telekom Slovenije boter 20 otrokom iz socialno ogroženih okolij.

»V Telekomu Slovenije nas je globoko pretresla razsežnost posledic katastrofalnih poplav. Zato želimo pomagati družinam, otrokom in posameznikom na prizadetih območjih, da si z našo skupno pomočjo opomorejo. Hkrati se iskreno zahvaljujemo gasilcem, civilni zaščiti, policiji, slovenski vojski in mnogim požrtvovalnim domačinom, ki so nam takoj in brezpogojno na terenu pomagali, da smo na prizadetih območjih uspeli izjemno hitro zagotoviti komunikacijske povezave. To je prebivalcem ogromno pomenilo, v izrednih okoliščinah je možnost komunikacije še pomembnejša,« je ob tem izpostavil Boštjan Košak, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Čeprav je bila v poplavah na prizadetih območjih močno poškodovana, pretrgana ali zalita tudi kabelska infrastruktura Telekoma Slovenije, so njegovi strokovnjaki, skupaj s strokovnjaki podjetja GVO, prioritetno poiskali različne rešitve, da so prebivalcem v najkrajšem možnem času zagotovili fiksne komunikacijske storitve. Številne povezave so vzpostavljene začasno in bodo v prihodnje celovito sanirane skupaj z ostalo infrastrukturo.

Poplave so poškodovale tudi domove 39 zaposlenih v Skupini Telekom Slovenije. Vsi so prejeli solidarnostno pomoč, ob tem pa so zaposleni za sodelavke in sodelavci, ki so jim poplave uničile ali poškodovale domove, prek Srčnega sklada, ki je humanitarna ustanova Telekoma Slovenije, s svojimi donacijami zbrali še skoraj 20.000 evrov.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja