Telekom Slovenije prevzema uporabnike in znamko Izimobila
Matjaž Ropret 2. novembra 2017 ob 10:17

Telekom Slovenije in Izimobil sta objavila že dolgo pričakovano novico. Vodilni operater bo z novim letom namreč prevzel uporabnike in blagovno znamko Izimobila, ta pa bo prenehal ponujati storitve mobilne telefonije.

Že dlje časa je bilo znano, da Izimobil išče kupca , saj ni v najboljši poslovni kondiciji. Po navedbah naših virov je bil tudi dolžan večje zneske Telekomu – uporabljal je omrežje prvega slovenskega operaterja –, zato je bil slednji tudi najbolj verjeten prevzemnik. Vendar Telekom ni želel kupiti podjetja, zato so nazadnje prišli do dogovora »o ureditvi medsebojnih razmerij.« Po tej pogodbi bo Telekom prevzel uporabnike Izimobila in vsaj na začetku še naprej uporabljal to blagovno znamko, »staremu« podjetju Izimobil, ki se bo verjetno v prihodnje ukvarjalo s čim drugim, pa bodo odpisali dolgove. Vsaj tako je razumeti iz borzne objave in navedb naših neuradnih virov.

Tako v Telekomu kot v Izimobilu zagotavljajo, da se za uporabnike nič ne spreminja. Cene, tarife in vsa ponudba ostaja enaka. Dobroimetje na računih se bo preneslo na predplačniški račun pri Telekomu Slovenije. In vrednotnice bodo ostale v veljavi do izteka veljavnosti. Vsaj na začetku tako sprememb ne bo, v prihodnje pa pričakujemo, da bo vodilni operater teh približno 60 tisoč uporabnikov – po zadnjih podatkih Akosa ima Izimobil 2,6-odstotni tržni delež – poskusil bolj integrirati v svojo osnovno ponudbo. Kar je navsezadnje storil tudi z Debitelovimi in kot se je pri Telemachu zgodilo s Tušmobilovimi.

Kot še dodajajo v Izimobilu, imajo uporabniki, ki se s spremembami ne strinjajo, možnost do konca leta prenesti številko k drugemu operaterji ali prenehati uporabljati storitve in porabiti dobroimetje na računu. Svoje strinjanje ali nestrinjanje s prenosom številke na Telekom Slovenije lahko sporočijo na naslov info(at)izimobil.si ali na številki 051 800 800 oz. 080 88 11.

Mogoče je vmes s prihodi ponudnikov, kot so HoT, Me2 in Softnet kazalo, da se slovenski trg mobilne telefonije znova širi, toda krčenje je vendarle neizbežna. Debitela ni več, zdaj se poslavlja še Izimobil, negotova je tudi nadaljnja življenjska doba Spar mobila, pa tudi Petrolov Hip Mobil in Me2 s tako ponudbo in angažmajem, kot ga imata zdaj, nimata prav svetle prihodnosti. In prej ali slej bo sledila nova runda konsolidacije med A1, Telemachom in T-2.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja