Telekom mladim ponuja plemenske zveze NekiNeki
Matjaž Ropret 12. novembra 2019 ob 11:10

Na višku borbe za uporabnike mobilne telefonije sta se največja operaterja več let dajala s paketi Orto in Itak, ponudba Džabest je celo sprožila postopke pri regulatorjih, tožbo in se nazadnje odrazila v nekaj deset milijonov vredni poravnavi med Telekomom Slovenije in Simobilom (zdaj A1). Nakar sta se oba igralca usmerila v drugačno taktiko, A1 v poenoteno ponudbo s tremi ali štirimi paketi za celoten spekter uporabnikov, Telekom pa predvsem v združevanje fiksnih in mobilnih storitev, pakete Modri. Zdaj pa vodilni operater obuja ponudbo za mlade s paketom NekiNeki.

Telekom se pri novi naročniški akciji opira na Youtube kanal NekiNeki, ki sta ga pred približno letom in pol zagnala Maja Pinterič in Lovro Prešiček in ga podpira omenjeni operater. Nova naročnina v osnovi stane dvajset evrov na mesec (bolj natančno 19,99 evrov) in vsebuje neomejene klice ter sporočila (sms in mms) v Sloveniji ter na območju EU-tarife, 100 GB prenosa podatkov v Sloveniji, od katerih jih je mogoče 9585 MB brez doplačila porabiti v EU, in hitrost prenosa podatkov do 300/50 Mb/s. Toda srž novih paketov je združevanje v »plemena«.

Vsako pleme ima »poglavarja« in poleg njega še največ tri druge člane, torej skupno največ štiri. Poglavar za vsakega člana dobi dodatnih 100 GB prenosa podatkov v Telekomovem omrežju in evro popusta na mesečno naročnino. Enaka je ugodnost za vsakega člana, ki si tako z vstopom v »pleme« zniža naročnino na 19 evrov in zviša mesečno kvoto na 200 GB. Glavni pa ima lahko, če je uspešen pri novačenju članov, na koncu le 17 evrov naročnine in 400 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju. Vsakdo pa je seveda lahko včlanjen le v eno pleme. Operater tega ne zapoveduje, prav pa bi bilo, da »poglavar« vsak mesec ostalim trem vsaj enkrat plača pijačo.

Nosilec pleme ustvari tako, da pošlje SMS z vsebino PLEME na številko 1918, ali pa v storitvi Moj Telekom. S tem pridobi kodo, ki jo posreduje svojim prijateljem, ti pa jo nato vpišejo v Moj Telekom ali pošljejo SMS z vsebino PLEME KODA na številko 1918.  

Naročniško razmerje za paket NekiNeki lahko sklenejo mladi od 6. do 31. leta, vendar mora biti do 15. leta starosti nosilec oče ali mati oziroma zakoniti zastopnik. Pohvalno je, da je Telekom tokrat omogočil brezplačno menjavo paketa svojim obstoječim naročnikom, spremembo pa se da urediti kar znotraj Mojega Telekoma. Tako bi moralo biti ves čas in za vse menjave.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja