Tehnozvezdje po skoraj enem letu
Matjaž Ropret 26. januarja 2017 ob 17:25

Tehnozvezdje je staro deset mesecev. Dovolj, da se prvič ozremo najprej nazaj in nato še naprej. Prvo polovico tega obdobja je preživelo kot popoldanski projekt, v drugi se je prelevilo v resno tehnološko spletno stran s konstantnim pritokom vsebin. V blog, portal, kakor koli hočete zadevo klasificirati, ki hoče pomagati pri razumevanju novosti, trendov in dogodkov v tehnološkem svetu, jih postaviti v kontekst in osvetliti z osebnega vidika, komentirati dobre in slabe poteze proizvajalcev, razvijalcev, operaterjev, državnih institucij in ostalih, pomagati pri odločanju o nakupih naprav in nasploh ponuditi oseben pogled dobrih poznavalcev infotehnološke panoge. Občasno se nam uspe dokopati tudi do kakšne ekskluzivne novice. Upamo, da smo že dokazali, da znamo ustvarjati kakovostno in drugačno, mogoče bolj uporabno vsebino kot večina ostalih medijev in blogov, ki resno ali bežno pokrivajo informacijsko tehnologijo. Predvsem, da ne prepisujemo sporočil za javnost, da se ne držimo objektivnosti za vsako ceno in da ob vsem, kar slišimo, vidimo, preberemo, izvemo in testiramo tudi razmišljamo. In zato zadeve konstruktivno, pa tudi sarkastično, če je treba, pohvalimo in pograjamo. V prihodnje bomo poskusili dodati še kaj, med drugim več video vsebin.

Da vse to lahko počnemo, potrebujemo nekaj pomoči. Vsaj na začetku, dokler je Tehnozvezdje nekakšen start-up, ki bolj vlaga v svoje delovanje in pridobivanje občinstva, kot pa ustvarja resne prihodke. Upamo in računamo, da bomo sčasoma lahko z oglasi in določenimi projekti zaslužili dovolj, vmes pa bomo zelo hvaležni za vsak evro podpore. Navsezadnje imamo med pisci dva, ki svoja mnenja, novice, razlage in teste za zdaj prispevata popolnoma ljubiteljsko, brez prejetega plačila, za hobi. Pomoč bi nam prišla prav tudi zato, da si bomo še naprej lahko privoščili nakup kakšnega potencialno zanimivega izdelka za od proizvajalcev in zastopnikov neodvisen test, kot so bili do zdaj preizkusi telefona Oneplus X, chromebooka Lenonovo N22, konzole Xbox One S, ukrivljenega monitorja Samsung ali dostopne točke LTE. In pa za obisk sejmov v tujini, čez en mesec bo na vrsti kongres mobilne telefonije (MWC) v Barceloni, takoj za njim pa še avtomobilski salon v Ženevi. Na obeh bomo prisotni in sproti objavljali svoje vtise o glavnih novostih. Če misliš, da delamo dobro in si zaslužimo podporo, lahko na dnu strani klikneš na gumb podpri in čez Paypalov sistem nakažeš donacijo. Najlepša hvala vsem, ki ste nas že podprli ali nas še boste.

Seveda pa nam lahko pomagaš tudi zastonj. Najbolj tako, da bereš naše članke in gledaš videe in jih mogoče priporočiš naprej. Lahko v zasebni komunikaciji ali pa s kakšnim klikom na družabnih omrežjih. Če še nisi, začni slediti našim tvitom in dogajanju na naši strani na facebooku. Naročiš se lahko na redni tedenski obvestilnik (spodaj ali na tejle povezavi), da vsako sredo dobiš e-pošto z izborom člankov s Tehnozvezdja in od drugod. Kadar kaj kupuješ na nemškem ali britanskem Amazonu, vstopi tja skozi našo povezavo. Ne stane te nič, mi pa od nakupa dobimo evro ali dva. Enako velja, če se odločaš za kitajske telefone v trgovini Efox shop. Vedno lahko pogledaš nakupna priporočila v člankih v rubriki Nakupi. In čeprav vemo, da ti gredo pretežno na živce, pomaga tudi kakšen občasen klik na oglas ob članku ali pod njim. Ali pa vsaj dodana izjema v vtičniku za preprečevanje prikazovanja oglasov (“adblockerju”). Na Tehnozvezdju namreč oglasi nikjer ne posegajo v vsebino in tudi nikoli ne bodo.

Hvala za vso spodbudo in tudi vnaprej se nadejamo tvoje pomoči, v kakršni koli obliki že. Radi pa bi slišali tudi kakšen predlog, željo, namig, o čem naj pišemo in kaj na preizkušamo. Lahko spodaj v komentarjih, na družabnih omrežjih ali po e-pošti.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja