Matjaž Ropret 13. septembra 2016 ob 11:41

Nabor kanalov, prek katerih je mogoče priti do prispevkov Tehnozvezdja, smo v zadnjih dneh še razširili. Po novem lahko slediš našim tvitom, nas bereš v »reviji« za mobilne naprave flipboard in neposredno na facebooku, ker smo se vključili v sistem Instant Articles. Podrobnosti o vsem tem v nadaljevanju.

Že od vsega začetka, odkar smo marca začeli objavljati, na facebooku lahko najdeš našo stran in jo všečkaš, da se ti naši novi članki prikazujejo v časovnici na tem, najbolj razširjenem družabnem omrežju. Prav tako že ves čas enkrat tedensko pošiljamo obvestilnik s povezavami na naše in druge aktualne članke, podcaste in videe. Na prejemanje vsakotedenske e-pošte se lahko prijaviš na dnu strani, ki jo pravkar bereš, ali s klikom na gumb obvestilnik na naši strani na facebooku.

Kdor spremlja facebook v uradni aplikaciji na telefonu in v svoji časovnici zagleda povezavo na naš članek – kot rečeno, najboljša garancija, da se to dogaja, je všečkanje Tehnozvezdja – in klikne nanj, se mu bo odprl neposredno v aplikaciji. V facebookovem izgledu, ampak s prepoznavnimi elementi Tehnozvezdja in vso večpredstavnostno vsebino. Oznaka, da je članek del Facebookovega založniškega formata Instant Articles, je majhna strela na predstavitveni fotografiji članka. Njegovo odpiranje je na tak način hitrejše, izgled pa prilagojen aplikaciji, čeprav je tudi mobilna različica naše spletne strani prijazna zaslonom pametnih telefonov.

Tehnozvezdje po novem tudi tvita. Ime našega profila je seveda @tehnozvezdje, nanj vodi tudi povezava na vrhu strani. Tvitamo o novostih na infotehnološkem, avtomobilističnem in drugih področjih, oglašali se bomo z dogodkov v Sloveniji in tujini in iskali zanimivosti.

Še zadnji nov kanal pa je revija Tehnozvezdje v aplikaciji flipboard. Enostavno v njej v iskalnik vtipkaj ime naše strani, kliki sledi (follow) in novi članki bodo vedno čakali, ko jih bomo objavili. Z vsemi temi možnostmi smo prepričani, da si lahko izbereš tisto, ki ti najbolj ustreza, da si na tekočem s tem, kar ponujamo. Povsod, tudi tule spodaj pod besedili, pa so seveda dobrodošle pohvale, kritike, mnenja, vprašanja, karkoli. Prijetno branje!

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja