T-2 po predstavitvi televizijskih in zdravstvenih novosti draži mobilno telefonijo
Matjaž Ropret 1. junija 2018 ob 12:23

Operaterji mobilne telefonije so se v zadnjem mesecu skoraj stepli za uporabnike. Predstavili so obilo novosti, povečali količine in na druge načine obogatili pakete, le T-2 je stal bolj ob strani. Ima sicer precej novega drugod, toda pri mobilni telefoniji je bil bolj odločen lani jeseni, potem je na tem področju malo zmanjšal aktivnosti. In zdaj je napovedal podražitev vseh paketov mobilne telefonije za en evro.

Sprememba cen bo začela veljati s prvim julijem tako za obstoječe kot za nove naročnike. Ob tem, da bodo paketi (razen paketa Podatkovni) dražji za en evro na mesec, je še nekaj drugih manjših prilagoditev. Tako se bodo spremenile cene posameznih storitev v paketu Mobilni Top, naročniki na Brezčasni M in Brezčasni L pa bodo v državah EU imeli na voljo dodatnih 512 MB prenosa podatkov brez doplačila. Kot vedno pri tovrstnih posegih v ponudbo imajo naročniki do začetka veljave novih pogojev možnost oditi stran brez kakršnih koli stroškov. Morajo pa seveda odplačati telefon, če so ga kupili po subvencionirani ceni (z vezavo). Ali pa ga vrniti in za čas, ko so ga imeli, plačati uporabnino. Operater pa jim mora vrniti kupnino.

T-2 sicer nima posebej pregledne ponudbe mobilne telefonije. Paketov je veliko in nekateri se med seboj le malo razlikujejo. Osnovni XS s plačevanjem po porabi je, to priznajo tudi predstavniki operaterja, dokaj nezanimiv. Uporabnik namreč takoj preseže znesek, ki bi ga plačal pri enem od paketov Brezčasni z vključenimi količinami. Pri teh pa prva dva težko tekmujeta s tarifami Boba, HoT-a in še kakšno drugo, srednji sploh nima vključenega prenosa podatkov, medtem ko sta višja dva zanimiva. In sta bila še bolj, ko ju je T-2 ponujal za polovično ceno. Vendar vedno tovrstnim akcijam sledi vrnitev na vzdržne nivoje. V tabeli smo izpustili še paket Mobilni Top, kjer naročnik sicer plačuje po porabi, vendar v vsaki od kategorij lahko pride na največ 9,99 evrov, kar pomeni skoraj 30 evrov na mesec. Glede na cene posameznih storitev je to tudi najbolj verjeten mesečni znesek pri tem paketu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja