SUPR je najnovejša Telekomova domislica za mlade
Matjaž Ropret 2. septembra 2021 ob 11:21

Naročniki Telekoma Slovenije, stari od 15 do 31 let, lahko po novem izberejo mobilni paket SUPR. Z njim omenjeni operater odgovarja na Vajb, ki ga je pred časom predstavil A1, in podobne ponudbe na trgu. Mogoče se malo vračamo v stare čase pred desetimi in več leti.

Novi paket stane 16 evrov na mesec, mogoče pa ga je obdržati tudi po dopolnjenem 31. letu, vendar za tri evre višjo ceno. V osnovi vsebuje 100 GB prenosa podatkov, od tega 8,9 GB v območju evrotarife (države Evropske unije in evropskega gospodarskega prostora), neomejene klice in kratka sporočila ter storitvi VoLTE in VoWIFI. Prva pomeni, da lahko uporabnik kliče prek omrežja LTE in mu telefon takrat ne preklaplja na 3G ali 2G in prekine podatkovno povezavo, druga pa omogoča pogovore pred brezžičnih omrežij Wi-Fi, kar je lahko še posebej koristno v tujini, kjer so telefonski pogovori sicer dragi.

Naročniki tega paketa lahko uporabljajo omrežje 5G in imajo na voljo najvišjo hitrost prenosa podatkov 300/50 GB. Ta velja v vseh omrežjih, verjetno pa za doseganje takih prenosov obstaja večja verjetnost v omrežju pete kot četrte generacije. Komur je vključenih gigabajtov kdaj premalo, ima na voljo še dve opciji. Med tednom lahko za en evro dokupi 24 ur neomejenega interneta, med vikendom pa prav tako en evro doplačila pomeni neomejeno pretakanje česarkoli od petka ob 17h do ponedeljka ob 4h zjutraj. V Telekomu potrjujejo, da ta neomejenost nima nikakršnega drobnega tiska, torej lahko uporabnik prenese, kolikor mu tehnologija in posamezne storitve dopuščajo.

Posebnost tega naročniškega paketa pa je dodajanje gigabajtov v mesečno kvoto, ki nato ostane povečana za to količino. Naročnik vsak mesec dobi dodaten gigabajt, s čimer operater »nagrajuje zvestobo.« Po enem letu bo torej mesečna kvota 112 GB namesto 100 GB.

Še ena možnost za povečevanje vključene količine pa je obiskovanje t. i. gigaspotov po Sloveniji. Obisk vsake od teh lokacij, ki jih bo operater razkrival v aplikaciji Moj Telekom, bo prav tako prinesel dodatni gigabajt. Tam se mora naročnik »pofočkati« prek NFC-ja (kar menda deluje tudi z iPhonom) in tako »osvoji« nagrado.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.