Ste se že kdaj vprašali, kam gredo zbrisane črke?
Marjan Kodelja 24. aprila 2018 ob 06:42

Vprašanje ni tehnično, saj imajo odgovore na dlani sociološki, filozofski, religiološki krogi in še kdo. In kje torej končajo ti znaki? Odvisno od tega, koga vprašate.

Katoliška cerkev: Dobri znaki gredo v nebesa, kjer se kopajo v žarkih sreče, poredni znaki pa so kaznovani za svoje grehe. Poredni znaki so tisti, ki so vpleteni v tvorjenje porednih besed, kot so »seks«, »kontracepcija« in podobno.

Budistična razlaga: Če je znak živel pravično življenje in je njegova karma dobra, bo po svojem brisanju reinkarniran v višji znak. Tako bodo tisti znaki, ki so zdaj nad številkami na tipkovnici, postali številke, številke bodo postale črke, male tiskane črke pa velike.

Cinična razlaga: Koga pa to briga! Saj je vseeno, ali so na strani, pod stranjo, zbrisani, odbrisani, podčrtani … Vse je isto sr…

Razlaga Macovega uporabnika: Vsi znaki, napisani na PC-ju in potem zbrisani, gredo neposredno v PC-pekel. In če ste uporabnik PC-ja, te znake lahko vidite, saj ste tudi vi v PC-peklu. Burn, baby, burn …

Filozofska razlaga: Znaki niso realni. Na zaslonu obstojijo le, če jih potrebujemo, torej so le koncept. Ko jih zbrišemo, jih torej le dekonceptualiziramo.

Razlaga Stephena Kinga: Vedno, ko pritisnete tipko Briši, se v kazalcu zbudi majhna pošast, ki zgrabi nič hudega sluteč znak, ga strga na pol, popije njegovo kri in ga poje s kožo in kostmi vred.

Razlaga zaščitnikov živali: »Brišeš jih? Brišeš? Da te ni sram! A jih ne slišiš, kako kričijo v agoniji? Zakaj ne greš na Grenlandijo in, oblečen v krznen plašč, s palico pobiješ še nekaj mladičev tjulnjev! Sadist, sadistični!«

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja