Spoznajte pisan svet aplikacij, ki jih ponuja Huawei
PR 9. novembra 2021 ob 10:29

Mobilne aplikacije uporabljamo vse pogosteje. Analitično podjetje AppAnnie je prišlo do zaključka, da smo vanje zatopljeni kar četrtino budnega časa. Na naših pametnih telefonih jih je vsako leto več, zato je izrednega pomena, da podpirajo vsakodnevne dejavnosti. Njihov razpon namembnosti se tako giblje od zagotavljanja informacije, prek nudenja zabave do skrbi za zdravje.

Tega se zavedajo tudi v podjetju Huawei, zato je na pametnih telefonih uvedlo platformo Huaweievih mobilnih storitev (HMS), ki uporabnike z naborom in raznovrstnostjo aplikacij vse bolj razvaja. V uradni trgovini AppGallery je namreč že 141 tisoč aplikacij prilagojenih mobilnim storitvam HMS. Le-te pa so dostopne tudi na najnovejših pametnih telefonih serije nova. Od začetka novembra sta namreč na voljo v redni prodaji kar dva pametna telefona, in sicer Huawei nova 9 in Huawei nova 8i.

141 tisoč aplikacij prilagojenih mobilnim storitvam HMS so le del širše ponudbe aplikacij, a so na voljo za prenos in uporabo tudi za telefone, ki omenjenih storitev v osnovi nimajo nameščenih. S tem želi Huawei svojim uporabnikom ponuditi celovito ponudbo, ki si jo želijo in jo nenazadnje potrebujejo.

Globalne aplikacije, lokalne aplikacije in alternative Googlovim aplikacijam

Razumljivo je, da si uporabniki najbolj želijo aplikacij, ki jih dnevno uporabljajo za udobno akitvno življenje, ali večjo storilnost, ali za delo, ali za zabavo, ali pa so jim preprosto všeč. Številne aplikacije, kot je Facebook, WhatsApp in Zoom so zato preprosto dostopne tudi na novih telefonih serije nova, do katerih uporabniki dostopijo preko iskalnika Petal Search, ki takoj ponudi povezavo od koder jih lahko prenesete.

Ena od skrbi, ki so jo uporabniki imeli ob uvedbi trgovine AppGallery, je povzročila odsotnost Googlovih aplikacij. Huawei je rešil tudi to zagato. Storitve brskanja, zemljevidov, iskanja in hranjenja v oblaku imajo enakovredno alternativo z enakimi zmožnostmi. Za to poskrbijo oblačne storitve Huawei Cloud, aplikacija Brskalnik, iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal in Denarnica ter storitve digitalnega pomočnika, glasbe in videa.

Kar nekaj omenjenih aplikacijih je že prednastavljenih tudi na najnovejšem telefonu Huawei nova 9, ki debitira z vrsto vrhunskih izboljšav kamere, kot sta barvni filter RYYB (CFA) in inovativna tehnologija izboljšave fotografij XD Fusion Engine. Poleg tega bodo uporabnike prepričali vrhunski 120-herčni zaslon Original-Colour Curved Display, zmogljiv procesor, odlična življenjska doba baterije in hitro polnjenje z močjo 66 W Huawei SuperCharge. Skupaj z naprednimi funkcijami je nova 9 popoln pametni telefon za sodobnega uporabnika z živahnim življenjskim slogom. Je tak, kakršni ste vi. Dinamičen, eleganten in neodvisen.

Raznovrstnost aplikacij

Huawei je prav tako vložil veliko napora pri zagotavljanju aplikacij, ki jih uporabniki potrebujejo na dnevni bazi. Veliko truda so vložili v sodelovanje s ponudniki, ki so razvili fantastične in pogosto vrhunske rešitve, ki zlahka tekmujejo z morda bolje uveljavljenimi. Ponudnik prevozov Bold, pomemben tekmec Uberju, je namreč eden najhitrejših, najbolj varnih in najzanesljivejših storitev za naročanje prevozov. Deezer kot ponudnik pretočne glasbe se v ponudbi in funkcijah zlahka ob bok postavi storitvi Spotify, v AppGallery pa najdete še aplikacijo storitve pretočne glasbe Tidal.

Poleg omenjenih boste v trgovini AppGallery našli še celo vrsto drugih priznanih in uporabnih globalnih aplikacij. TikTok, Snapchat, Tinder, Telegram in celovita ponudba Microsoftovih pisarniških aplikacij so le delček bogate ponudbe in prav vse odlikuje strogo varovanje zasebnosti in skrb za varnost.

Vsak ljubitelj aplikacij se dobro zaveda tudi, da določene aplikacije na primer navigacija in glasba, video posnetki ter igrice porabijo veliko baterije. To je dobro znano tudi Huaweiu, ki se je na tej točki še kako dobro izkazal z najnovejšim telefonom Huawei nova 9. Namreč Huawei nova 9 čudovito poskrbi za avtonomijo baterije, saj v celoti beterijo napolni v pičlih 38 minutah. Huawei nova 9 ima baterijo s kapaciteto 4300 mAh s tremi elektrodami, ki zagotavlja celodnevno podporo. Poleg tega omogoča hitro polnjenje z močjo 66 W HUAWEI SuperCharge. Dovolj je že 15 minut, da raven napolnjenosti doseže 53 odstotkov. Tako lahko brezskrbno uživate v vseh aplikacijah skozi cel dan in niste nikoli pod stresom, da bi vam pošla baterija ali da bi vam zmanjkalo časa za napolnitev baterije.

Bogata ponudba kategorij aplikacij

Da bi zagotovil celovito in pametno izkušnjo uporabe trgovine AppGallery, je Huawei oblikoval kategorije z aplikacijami. Tako lokalne kot globalne so na voljo v 18 kategorijah, vključno z navigacijo in prometom, novicami, zdravjem in družbenimi omrežji. V ključnih kategorijah, kot so finance, igre in dostava hrane, najdemo izredno raznovrstno ponudbo storitev. Kategorija z igrami pa je odličen dokaz hitrega širjenja trgovine AppGallery s pomočjo priljubljenih naslovov, kot so Angry Birds, Garden Scapes in iger podjetja Crazy Labs.

Bančništvo in finance so naslednje pomembno področje, kateremu Huawei namenja izredno veliko pozornosti. Zaradi tega so bile v trgovino AppGallery razmeroma hitro uvrščene bančne aplikacije, ki mobilno bančništvo omogočajo na zaslonih telefonov evropskih uporabnikov. Banke od Poljske do Avstrije in od Slovenije do Turčije so hitro začutile priložnost in prilagodile aplikacije tudi za naprave Huawei. Pri nas so tako prisotne vse velike bančne in finančne aplikacije: NLB Klikin, NKBM mBank@net, Intesa Sanpaolo Bank Mobile, Sparkasse m.Stik, mSberbank, mDBS, m LON, mBills.si, Valu, itd.

Kot skrinja z zakladom

V množici aplikacij, ki so na voljo uporabnikov naprav Huawei, bodo ti brez težav našli nove aplikacije, s katerimi si bodo izboljšali življenjski slog in nasploh delo. Bogastvo vsebin se izkaže kot zaklad presenečenj, zato rast trgovine AppGallery tudi v prihodnjih letih ne bo opešala, ko bo Huawei vzpostavil partnerstva z novimi razvijalci in zadovoljeval vse hitreje rastoči seznam želja svojih uporabnikov.

Izpostaviti gre tudi vedno bolj priljubljene aplikacije za urejevanje slik in video posnetkov. Do njih z lahkoto dostopate preko trgovine AppGallery. Ali pa uporabite že nameščene urejevalne možnosti na telefonu Huawei nova 9. V kolikor si želite posebnih učinkov na sliki ali posnetku seveda lahko uporabite aplikacije a sam telefon nova 9 vam že omogoča prekrasne unikatne fotografije in posnetke. Kajti zahvaljujoč sistemu kamer Ultra Vision s 50-milijonsko glavno kamero z barvnim filtrom RYYB, 8-milijonsko kamero z utraširokim kotom, 2-milijonskima globinsko in bližinsko kamero, katero lahko prizoru približate na razdaljo samo 4 centimetre, in 32-milijonsko sprednjo kamero, boste lahko posneli izredne portrete, panorame, metni vrvež in bližinske fotografije. Funkciji ekstremne nočne fotografije (Extreme Night Shoot) in nočnih portretov (Night Portrait) namreč dovolita, da pri šibki svetlobi posnamete odlične in svetle, toda ne preveč osvetljene fotografije.

Da bi v celoti ujeli res poseben trenutek v življenju, včasih fotografija ni dovolj. Takrat boste navdušeni nad zmogljivostmi snemanja videa. S funkcijama ekstremnega nočnega videa (Extreme Night Shoot) in nočnega videa prednje kamere (Night Selfie Video) lahko z obema kamerama snemate v temi in z ločljivostjo 4K in to celo hkrati. Medtem ko tehnologija z umetno inteligenco podkrepljene stabilizacije (AIS Video Stabilization) prepreči slabe posnetke zaradi tresočih rok. Glavna kamera poleg tega omogoča snemanje počasnih in posnetkov s časovnim zamikom ter za popestritev ponuja zanimive in zabavne učinke.

Huawei se resnično zaveda pomena in nujnosti fotografije, ki odgovarja sodobnemu uporabniku pametnih telefon. Zato je tudi letos pripravil fotografski natečaj, kamor ste vabljeni vsi ljubitelji fotografije narejene s pametnim telefonom Huawei.

Pridružite se fotografskemu natečaju Next-Image Awards 2021. Sodelujete lahko preko dveh platform, in sicer Huawei skupnosti https://consumer.huawei.com/si/community/next-image/ in Instragrama. Na obeh platformah vas čakajo privlačne nagrade. Na globalem natečaju Next-Image 2021 je glavna nagrada ustvarjalni sklad v višini 10.000 dolarjev. Metem ko na lokalnem natečaju Next-Image 2021, ki poteka preko Instagrama, lahko osvojite najnovejši pametni telefon Huawei nova 9. Dodatne informacije o sodelovanju na Huawei Next-Image Awards 2021 so na voljo TUKAJ: https://consumer.huawei.com/si/community/details/topicId_30223/

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.