Spoznajte Huawei P30 lite: razumna cena in zavidljive sposobnosti
PR 14. junija 2019 ob 11:23

Premijske funkcije, kot so zasloni skoraj brez robov, impresivna umetna inteligenca, edinstvena površina v prelivajočih barvah ter izredno zmogljivi procesorji, so kazalci smeri razvoja industrije pametnih naprav. Pri njem pa sta imeli in imata veliki vpliv Huaweievi družini P in Mate. Vsak njun predstavnik se v nečem odlikuje, v nečem premika meje in letos ni prav nič drugače. Marca predstavljena telefona Huawei P30 in P30 Pro brez dvoma sodita najmanj med najboljše telefona s sistemom Android letošnjega leta, P30 lite pa je namenjen uporabnikom, ki bi radi zapravili manj, a vseeno pričakujejo vrhunsko uporabniško izkušnjo in zmogljivosti.

Poleg privlačnega oblikovanja so fotografske zmogljivosti najbolj izpostavljena funkcija pametnega telefona Huawei P30 lite. To nas ne bi smelo presenečati, kajti ravno »fotografija« je bila vedno v središču naprav družine »P«. Lani predstavljeni Huawei P20 Pro je bil prvi s tremi zadnjimi kamerami, zato se ga je hitro prijel sloves enega najboljših na fotografskem področju. Čeprav je P30 lite najcenejši telefon družine P, ima tudi ta kar tri zadnje kamere. Te pa niso kar tako, saj ima glavna tipalo ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik in kamera z ultra širokim objektivom 8 milijonov, njuno delo pa podpira še 2 milijonska za zajem podatkov o globini, ki so ključni za učinek zamegljenega ozadja.

Potrošniki vedo, da število slikovnih pik samo po sebi ni garancija kakovostne fotografije, pomembno je tudi, kako velike so. V tem podatku se skriva razlog, zakaj so fotografije svetle in kristalno jasne, ter v vseh pogledih na dovolj visoki ravni, da je P30 lite kos vsem izzivom – dnevnim in nočnim. Zaradi občutljivega tipala ter sposobnostjo prilagajanja nastavitev beline in zaslonke, na primer poustvari popolno fotografijo neba in pokrajine pod njim. Ne da bi bili na njej premalo ali preveč osvetljeni deli, kjer podrobnosti ne bi bilo. Zmogljivosti glavnega tipala pridejo do izraza tudi pri nočni fotografiji, za katero ima telefon vključen poseben način. Fotografiranje živahnega nočnega življenja je zdaj mogoče tudi s telefonom, ki ne sodi med najdražje. Zaradi velikega števila slikovnih pik tipala pa so fotografije glavne kamere dobe kakovosti tudi, če uporabimo digitalno povečavo.

Ne kaj dosti manj ni uporabna druga kamera. Njena odlika je širok vidni kot 120 stopinj, zato na eni fotografiji zajame širši prizor, odmikanje od njega, da bo vse v kadru, pa tudi ni več potrebno. Na fotografiji je skoraj dva in pol krat več »vsebine« kot na fotografijah kamere z običajno širokim pogledom (78 stopinjski kot). Ni odveč dopolniti, da so vse fotografije posnete s P30 lite videti odlično tudi na njegovem velikem (6,15 palčnem) zaslonu.

Huaweieva družina »P« dokazuje inovativnost podjetja, ki je posledica vlaganj v raziskave in razvoj. Čeprav se P30 lite v zmogljivostih ne more kosati z modelom P30 in P30 Pro, pa sledi hitremu razvoju tehnologije pametnih telefonov, s čimer zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo tudi uporabnikom, ki hočejo biti ves čas v trendu!

Več informacij o telefonu lahko dobite na povezavi: http://consumer.huawei.com/si/phones/p30-lite/.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja