Športni paket za tiste pri »napačnem« operaterju
Matjaž Ropret 14. novembra 2020 ob 06:50

Pogosto iz kakšne na prvi pogled neugodne situacije nazadnje nastane nekaj dobrega. Celo pandemija bo morda kaj spremenila na bolje, določene stvari so kar naenkrat možne, medtem ko prej niso bile. Zagotovo pa bo pustila konkretne posledice na področju televizije, zabavnih in športnih vsebin. Ena od posrednih pridobitev je tudi samostojna naročnina na športne programe EON Sport pri Telemachu.

Na novi paket, nekakšen športni Netflix, se lahko naroči vsakdo, ki ima internetno povezavo. Podoben je prav tako predplačniškemu EON TV. Obsega deset programov – sedem Sport klubov, od tega pet v visoki razločljivosti, Golf HD, Esports in Fight Channel. Gledati jih je mogoče na aplikaciji na pametnem televizorju, telefonu, tablici ali v brskalniku na osebnem računalniku. Naročnik je lahko prijavljen na enem televizorju in največ treh mobilnih napravah in seveda je mogoče ogled zamujenih tekem in drugih vsebin za sedem dni nazaj.

Morda najbolj pomembno pa je dejstvo, da ni treba skleniti vezave z operaterjem in je tako mogoče naročnino kadar koli prekiniti. In jo morda čez čas znova skleniti za tisto obdobje, ko so na vidiku tekme, ki te zanimajo. Podobna taktika bo verjetno v uporabi za večino naročniških video storitev. V danem trenutku bomo naročeni na tisto, kjer bo takrat aktualna določena serija. Naslednji mesec pa na drugo in v takem kolobarjenju naprej, kajti hkratna naročnina na vse bi bila preprosto predraga, še dražja od zdajšnjih »trojčkov«.

Za zdaj Telemach oglašuje 30-dnevni brezplačni preizkus novega paketa, kar bo počel še do konca meseca. Nato bo začel EON Sport prodajati, cena bo 14,90 evrov na mesec. V osnovi se »naročnina« ne bo podaljševala, ker bo to predplačniška storitev, a podobno kot pri nekem drugem ponudniku mobilne telefonije si bo mogoče nastaviti ponavljajoče plačilo, da se bo naročnina v bistvu obnovila.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

V operaterju jasno izpostavljajo, da so storitev oblikovali za vse naročnike konkurenčnih operaterjev, ki pri teh ne morejo gledati programov Sport klub. Brez pomladanskega zapleta, ko so med prvim »zaprtjem«, ne samo naše države, temveč praktične celotne Evrope, trije od štirih velikih operaterjev iz programskih shem umaknili programe Sport klub, ker se z izdajateljem niso uspeli dogovoriti za nove pogodbe, verjetno tega paketa ne bi dobili. Takrat, v času popolnega športnega mrka, se je zataknilo pri ceni in očitno doslej nobena stran ni dovolj popustila, da bi se programi vrnili k A1, Telekomu Slovenije in T-2. Tako je Telemach, ki je prav tako kot Sportklub del skupine United, začel ponujati EON Sport. Malce ironično pri vsem skupaj je zgolj to, da tovrstne naročnine prodaja operater, ki se sicer otepa ponujanja samostojnega dostopa do interneta, temveč večino naporov usmerja v kombinacijo interneta, telefonije in televizije.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
3 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja