Speci kostanj in oktobra uživaj ob teh vsebinah (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 7. oktobra 2021 ob 12:08

Kinematografi so odprli vrata. Prve težko pričakovane filme že vrtijo, ko nekatere z nestrpnostjo čakamo. A kljub temu marsikaj zanimivega najdete tudi v video klubih operaterjev, kot je Telemachov, saj ti pospešeno in z večjo skrbnostjo dodajajo nove serije in filme.

A preden pogledamo vroče novosti, o novem razdelku (katalogu) v Telemachovem video klubu. Dobil ga je televizijski program SciFi. Že dlje časa je v programski shemi operaterja in izredno priljubljen na Poljskem, saj so vse komercialne reklame od tam. O kakovosti vsebin imam sicer dokaj mešane občutke. Večinoma namreč vrtijo serije starejšega datuma, medtem ko so filmi slabše kakovosti. Manjša izjema je serija Marvel Ubežniki (Runaways) novejšega datuma, katere tretja sezona sega v leto 2019. Ni pa to edina razširitev video kluba. Novost sta še razdelka E! in Diva z vsebinami, pisanimi na kožo nežnejšega spola. V razdelku Dive boste našli cel kup detektivskih vsebin, od serije o detektivki Aurore Teagarden do detektivskega para.

Od 18. oktobra si boste lahko večere krajšali z novo sezono serije Nasledstvo (Succession). Zgodba sledi izjemno bogati družini Roy in odnosom med njenimi člani, ko razmišljajo o svojih prihodnjih poslovnih potezah po očetovi odločitvi, da se umakne iz družinskega podjetja.

Kje: Razdelek (katalog) HBO OD

Nadvse zanimivi, a plačljivi seriji

Od 4. oktobra je za 4,9 evrov na voljo celotna srbska serija Kljun, ki jo bodo predvajali tudi na filmskem festivalu v Cannesu. Scenarij sta napisala Ljubica Luković in Matija Dragojević, sin režiserja Srđana Dragojevića, režiserja pa sta Jelena Gavrilović in Uroš Tomić. Serija v desetih epizodah pripoveduje zgodbo o mladi in ambiciozni detektivki Sonji Kljun z nalogo, da se odpravi v Subotico in tam razišče domnevni samomor.

Serija Vreme zla, posneta po romanu Dobrice Ćosića, pa bo na voljo za 6,9 evrov po 25. oktobru. V njej boste spremljali zgodbo družine Katić, ki v času druge svetovne vojne živi v Beogradu. Bogdan Dragović (Goran Bogdan) se je vrnil iz tujine in poskuša zaradi sina Vladimirja spet vzpostaviti stike s Komunistično partijo, iz katere je bil izključen.

Kje: V enako imenovanih katalogih Telemachovega video kluba. Aktivirate ju lahko v storitvi Moj Telemach, v Telemachovih poslovalnicah ali s klicem v kontaktni center. Celotna sezona serije bo za ogled na voljo 30 dni od trenutka aktivacije storitve. Epizode bodo zatem, ko bodo predvajane na sporedu programa Nova S TV, na voljo tudi v katalogu Nova S Play.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.