Sokol in Zimski vojak se pregovarjata kot stara zakonca! (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 31. marca 2021 ob 06:18

Sokol in Zimski vojak se kljub svojim problemom borita proti teroristom, ki menijo, da je bilo življenje v času »blipa« boljše. Ker se obnašata kot stara zakonca, sta za gledalce manj stresna od vsakodnevnih televizijskih samogovorov politikov!

Potem ko so Maščevalci premagali Thanosa in so se po petih letih vrnile milijarde izpuhtelih, je svet drugačen. Ostareli Steve Rogers preda ščit Samu Wilsonu – Sokol (Anthony Mackie), ki pravzaprav ne ve, če ga je vreden, zato ga pokloni muzeju Smithsonian. Američani medtem ugotovijo, da potrebujejo vzor, okoli katerega se lahko poenotijo, zato nekega Johna Walkerja postavijo za novega Stotnika Amerika. James »Bucky« Barnes – Zimski vojak (Sebastian Stan) se spopada s travmatičnimi spomini na umore, ki jih je zgrešil v preteklosti, nad potezo ni navdušen in se zato več čas pregovarjata. Toda z Walkerjem kljub pozivom nočeta sodelovati in raje sama kreneta preganjat teroristično skupino, katere cilj je en svet, en narod! Kako se bo vse skupaj končalo, bodo razkrili naslednje epizode, kajti prve dve sta kot običajno namenjeni vpeljavi v zgodbo. To je (skoraj) vse, kar je treba vedeti. Drugo je zabava, ki ne zahteva pretiranega razmišljanja.

Čeprav imam občutek, da konec ne bo globok, kot bi si želel, saj zna biti razlog, kaj teroristi želijo precej banalen, je serija gledljiva, posebni učinki odlični, letanje Sokola ter njegove poteze pa na ravni Ironmanovih. V prvih dveh epizodah je takšnih prizorov dovolj! Kljub temu da ima Barnes ravno tako nadčloveške moči, skoči iz letala brez padala, ima umetno roka in hitro teče, niso atraktivne kot letalna oprema Sokola in zanimivejše od njegovega rdečega drona. Vendar mi je Zimski vojak všeč zaradi ciničnega pogleda na svet.

Marvelove serije in filmi so natančnejši posnetek stripov od DCjevih, zato so priljubljeni, kar Disney+ dobro izrablja za popularizacijo svoje pretočne storitve. Razlog, čemu jo z nestrpnostjo pričakujemo tudi v naših logih.

Čeprav so nam obljubili, da ne bo več izobraževanja in dela od doma, so obljubo snedli, zatorej je naslednjih nekaj dni spet več časa za gledanja serij in filmov. Če se vam jo ljubi poiskati na netu, ne boste razočarani. Ni sicer presežek, vendar je poleg kakovosti v vseh elementih, dovolj vsebinsko zanimiva, da vam ne bo dolgčas. Njen ogled zatorej toplo priporočam.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Kaj: Televizijska serija The Falcon and the Winter Soldier po Marvelovih stripih.

Kje: Originalno na pretočni storitvi Disney+, a dokler je ni v Sloveniji, saj veš kje!

Ocena 3,8: Na ravni vseh dosedanjih serij in filmov o superjunakih in superzlikovcih iz Marvelovega sveta.

Priporočilo: Primerno za starejše od 13 let, kajti mlajši najverjetneje ne boste razumeli vseh dialogov med glavnima junakoma.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja