Sofnet z neposrednim dostopom do Kitajske!
Tehnozvezdje 23. julija 2018 ob 06:01

Bolj znana ponudnika storitev v oblaku na zahodu sta Amazon in Microsoft, v Aziji, predvsem na Kitajskem, pa sta to Alibaba Cloud in Tencent Cloud. Prvi predvsem zaradi svoje B2B platforme, drugi pa zaradi aplikacije WeChat.

Oblak je postal oblika hrambe podatkov, ki se ji danes težko izognemo, z njim se srečujemo praktično vsi, če ne drugje pa pri vsakodnevni uporabi interneta. Obstaja tudi vedno bolj razširjena storitev, ki omogoča, da želene podatke naložimo na oddaljene strežnike, s tem pa fizično nismo več omejeni zgolj na uporabo določenega računalnika, temveč lahko do informacij dostopamo in jih obdelujemo kjerkoli.

»Večina ponudnikov omogoča hiter in neposreden dostop do najetih strežniških vsebin preko svojih partnerjev telekomunikacijskih operaterjev. V Softnetu smo pričeli nuditi storitev neposrednega dostopa t. i. Alibaba Cloud Express in Tencent Direct Connect do vsebin na Kitajskem,« je razložil direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič, ki je prepričan, da je ta storitev za razvijalce v Evropi zelo pomembna. »Mednarodni del spleta na Kitajskem je precej počasnejši kot drugje po svetu, del spleta pa je celo onemogočen. S pomočjo teh storitev lahko razvijalci aplikacij za kitajski in Azijski trg dostopajo hitro do svojih vsebin in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform. V Sloveniji smo prvi operater, ki je pričel nuditi to storitev, seveda pa ciljamo na razvijalce aplikacij iz celotne Evrope,« še dodaja Boštjančič.

SoftNET je s svojimi vozlišči prisoten v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Romuniji, Makedoniji, Črni gori, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Vietnamu, Singapurju, Indoneziji in na Filipinih (v večini od naštetih držav ima tudi pisarne). V sodelovanju s svetovnima omrežjema Sprint in Flag Telecom pa SoftNET omogoča povezljivost po celem svetu.

Kot del »globalne« širitve je Softnet pred kratkim postal član internetnega centra v Hong Kongu (HKIX – Hong Kong Internet eXchange), katerega cilj je povezati ponudnike internetnih storitev. Gre za najbolj pomemben telekomunikacijski center v Aziji, zaradi članstva pa je uporabnikom storitev Softnet omogočeno izboljšano in hitrejše delovanje povezav z omrežji v Aziji. Podjetje sicer deluje že 22. leto, pred dobrim letom pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Njihova prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Prisotni so v 16 državah: poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in od lani še na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja