Smejalo se vam bo, koliko boste privarčevali
Tehnozvezdje 17. aprila 2024 ob 10:52

Vse pogosteje razmišljamo o udobju, ki nam ga nudijo sodobni povezani in z umetno inteligenco opremljeni gospodinjski aparati, in o nizkih mesečnih računih za elektriko. Zdi se, da sta želji na nasprotnih bregovih. Pogosto tudi sta, vendar ne, ko je govora o napravah Samsung!

Večina omenjeno podjetje pozna zaradi široke ponudbe vrhunskih pametnih telefonov serij Galaxy, televizorjev, pametnih ur in tabličnih računalnikov. Dejansko je to le  del tistega, s čimer se ukvarja podjetje. Med drugim z izdelavo pametnih gospodinjskih aparatov, ki postajajo vse bolj priljubljeni tudi pri nas. Zakaj? Odgovor je preprost. Ker združujejo izdelke in znanje v celovit ekosistem povezanih pametnih naprav z nadgrajeno uporabniško izkušnjo.

Pogoj za ekosistem  je povezljivost oziroma okolje pametnega doma, ki ga Samsung oblikuje okoli aplikacije SmartThings. Aplikacija je veliko več kot še en vmesnik za nadzor in upravljanje v internet povezanih naprav ter varovanje doma, saj to že dolgo ni več dovolj. Nudi celovite storitve z velikim vplivom na življenje posameznika ali družine, kot so prilagojeni recepti, celovit nadzor nad porabo energije, skrb za oblačila in tako naprej. Dodane storitve so razlog, zakaj se boste vanjo vračali pogosteje kot v druge aplikacije pametnega doma, saj so le redke tako široko zastavljanje in nudijo tako celovito rešitev. AI Energy na primer spremlja porabo v realnem času, prikaže podatke dnevne, tedenske in mesečne porabe in zna celo oceniti višino mesečnega računa za elektriko v ekosistem Samsung povezanih naprav.

Nadzor nad ekosistemom povezanim naprav je najbolj preprost preko zaslona pametnega telefona, kot so vrhunski modeli serije Samsung Galaxy S24. V seriji najdete tri modele, ki zadostijo različnim potrebam. Nad kompaktnim Samsung Galaxy S24 bodo navdušeni ljubitelji manjših telefonov, Samsung Galaxy S24+ je primeren za vse, ki bi ob ostalih vrhunskih lastnostih radi tudi večji zaslon in večjo baterijo, medtem ko bo Samsung Galaxy S24 Ultra še bolj navdušil s kakovostjo fotografij in videoposnetkov.

Pralni stroji, ki porabijo manj vode in energije

Kolikšen boben ima, kako dobro pere, kaj vse zna in nenazadnje, koliko porabi. Bolje bi bilo, če bi to obrnili, in se najprej vprašali, koliko porabi, saj gre za večjega porabnika med gospodinjskimi aparati, ki ga obenem zelo pogosto uporabljamo. Samsung je v začetku tega meseca prestavil modele pralnih strojev, ki se poleg velike kapacitete bobna (9 ali 11 kg) ponašajo z za 10, 20 ali celo 40 odstotkov nižjo porabo od najmanjše zahtevane za pridobitev oznake energetskega razreda A. Pri varčevanju z energijo in manjši porabi vode ima veliko vlogo tudi inovativna tehnika »streljanja mehurčkov« (angleško Bubble Shot), ki skozi obtočno črpalko razprši tekočino iz bobna na oblačila v njem in s tem poskrbi, da čistilno sredstvo bolje prodre vanje.

Odlika novih pralnih strojev so algoritmi umetne inteligence z vplivom na praktično vse vidike uporabe sodobnega tovrstnega aparata. AI Ecobubble na podlagi vrste tkanine prilagodi količino mehurčkov, čas pranja, temperaturo vode in hitrost vrtenja bobna, s čimer je poraba energije nižja celo do 70 odstotkov, medtem ko AI Wash samodejno odmeri potrebno količino vode in pralnega sredstva ter izboljša učinkovitost pranja. Novi pralni stroji Samsung se odlikujejo še na treh pomembnih področjih. Poskrbeli so za zmanjšanje sproščanja mikroplastike, za enostavno uporabo, kjer ima veliko vlogo možnost nadzora od daleč preko aplikacije SmartThings, in še dodatno skrajšali čas pranja.

Prihranki pri shranjevanju živil

Pozabili smo že, kako pomembno je v luči varčevanja z energijo, da ne stojimo dolgo pred odprtim hladilnikom, vendar to ni edini način prihranka pri hladilni tehniki. Sočasno z novimi pralnimi stroji je Samsung predstavil še zelo širok hladilnik z zamrzovalnim predalom, ki se ponaša z oznako energetskega razreda A. Zasluga, da je poraba po podatkih proizvajalca nižja več kot za polovico v primerjavi z običajnim modelom, gre umetni inteligenci, ki skrbi za delovanje učinkovitejšega inverterskega kompresorja. Zanj je značilen večji premer in večja vztrajnost vrtečih se delov, po zaslugi česar kompresor dlje časa ohranja moč in porabi manj energije. Pa še hrup je nižji.

Varnost in varovanje zasebnosti je izredno pomembna lastnost povezanih gospodinjskih aparatov. Samsung ni pozabil na ta pomembni dejavnik, podatke povezanih naprav namreč varuje varnostna platforma Knox Matrix. Nenazadnje je tudi to dober razlog, da osvežite svoj dom z napravami Samsung in izkoristite promocijo, ki traja do 28. aprila ali do odprodaje zalog.

Varčevanje z energijo, vodo in detergenti ob sočasni skrbi za okolje je visoko na pomembnosti kupcev, ko se ti odločajo za nakup novega gospodinjskega aparata. To je pokazala raziskava Indeks nevidne obremenitve, v kateri je več kot polovica (54 odstotkov) anketirancev potrdila, da so stroški energije vplivali na gospodinjska opravila, zaradi česar so postala bolj stresna in težje obvladljiva, kar je posledica krize življenjskih stroškov. Rešitev je na dlani. Ko se odločate za naslednjo naložbo v varen, varčen, udoben in povezan ekosistem pametnega doma, ne spreglejte najnovejših vrhunskih in vsestranskih gospodinjskih aparatov Samsung. Ti so že naprodaj v Sloveniji.

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja