Slovensko družabno omrežje za »vračanje h koreninam«
Matjaž Ropret 4. marca 2021 ob 12:34

Družabna omrežja (če jih prevajamo tako), vsaj tista največja, so se že zdavnaj sprevrgla v vse kaj drugega – vir novic in čudnih teorij, prostor za prerekanje in še kaj hujšega, bahanje in prikrit marketing, dokaj malo pa je ostalo od tistega osnovnega namena. To želi spremeniti slovenska platforma Actimatch.

»Vedno več nas je mnenja, da si zaslužimo boljše omrežje. Tako, ki temelji na pravih prijateljstvih, ne na površinskih stikih, ter omogoča enostavnejše iskanje družbe, dogodkov ter prijateljev, ki so nam podobni,« so zapisali v ekipi Actimatcha, ki ta čas šteje štiri člane in jo vodi Urban Ferčec. Poudarili so še, da razvijajo omrežje, ki ne prikazuje oglasov na vsakem koraku in bolj ceni opis uporabnika kot fotografije, ki jih uporabnik objavlja.

Namen ni toliko v povezovanju z obstoječimi prijatelji ali znanci, temveč v iskanju in ustvarjanju novih poznanstev. »Platforma omogoča iskanje ljudi, ki so nam podobni po interesih, starosti ali spolu v naši bližini. Z novimi prijatelji se tako lahko pogovarjate kar znotraj platforme, ki omogoča tudi pogovore v skupinah ter v dogodkih,« pojasnjuje Matej Žnidarič.

Po njegovih navedbah so brez finančnega vložka doslej dosegli že več kot 600.000 Slovencev in imajo 2.500 registriranih uporabnikov. Aplikacija je za zdaj na voljo na operacijski sistem Android. Ta ima po podatkih v Trgovini Play že več kot tisoč prenosov. V ekipi ta čas delajo na popravkih androidne in tudi na aplikaciji za iOS, ki jo napovedujejo v prihodnjih mesecih. Obenem pa se nadejajo konca pandemije, kajti šele takrat bo lahko njihova platforma v polnosti zaživela, saj temelji tudi na zemljevidu z dogodki v bližini in srečevanju v živo. Tega pa zdaj ni.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.