Samsung še s prestižnimi tablicami, slušalkami in urami
Matjaž Ropret 5. avgusta 2020 ob 17:30

Poleg telefonov je Samsung danes predstavil še novo uro, tablici in brezžične slušalke, ki se za naziv najbolj odštekano oblikovanih lahko borijo s Sonyjevimi, ki sem jih testiral nedavno.

Tablici sta Galaxy Tab S7 in Galaxy Tab S7+. Druga je s tehnološkega vidika bistveno bolj zanimiva, a obe imata zaslona, ki bosta v živo verjetno nekaj posebnega. Pri modelu Plus je to 12,4-palčni OLED z ločljivostjo 2800 x 1752 in 120-herčnim osveževanjem. Tudi običajni Tab S7 ohranja osveževanje s 120 Hz, vendar je zaslonska tehnologija LCD (LTPS TFT), ločljivost 2560 x 1600 in diagonala 11 palcev. Pri obeh je tako razmerje stranic 16:10. Plus ima čitalnik prstnih odtisov integriran v zaslon, S7 pa ob strani v ohišju. Tam bodo tudi štirje zvočniki s tehnologijo Dolby Atmos.

Podobno kot pri telefonu Galaxy Note20 bo pisalo S Pen imelo krajšo zakasnitev, dokupiti pa bo mogoče magnetni ovitek z nastavljivim stojalom in tipkovnico, saj naj bi bili napravi enako kot za uživanje v vsebinah namenjene njihovemu ustvarjanju. Seveda tudi s pomočjo okolja Samsung DeX. Poganjal ju bo procesor Snapdragon 865 Plus s podporo za omrežja 5G. Kapaciteta baterij bo 8000 (Tab S7) in 10090 mAh (Tab S7+) in obe bosta podpirali hitro polnjenje s 45W, toda priloženi polnilnik bo 15-vatni.

Ura Galaxy Watch3 vrača vrtljivi obroč okrog zaslona za pomikanje po izbirnikih in vsebini, ki smo ga pri urah Galaxy Watch Active nekoliko pogrešali. Ohišje bo na voljo v dveh velikostih, treh barvah in dveh materialih. Večja, 45 mm različica bo na voljo s kovinskim ali ohišjem iz titana v črni ali srebrni (kovinska) barvi. Manjša izvedba s premerom 41 mm pa bo zgolj iz nerjavečega jekla in bo lahko srebrna ali »bronasta«, kakor v Samsungu zdaj rečejo barvi, ki je bila nekoč znano kot rožnato zlata (rose gold). Imela bo 1,4 ali 1,2-palčni zaslon, poganjal jo bo procesor Exynos 9110 in ponujala bo 8 GB prostora za podatke in aplikacije. Znova so pripravili tudi različico s podporo za omrežja LTE in vgrajeno kartico eSIM.

Veliko poudarek bo na zdravstveni plati ure. Te bodo namreč merile in premlevale veliko različnih zadev. Med temi bodo krvni tlak (s pomočjo analize tipal, ki so sicer namenjena merjenju srčnega utripa), elektrokardiogram, nivo kisika v krvi (SpO2), maksimalno porabo kisika med vadbo (VO2 Max) in zaznavala bo padce ter znala poklicati na pomoč. Cene naj bi se pričele pri 429 evrih.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Slušalke Galaxy Buds Live so posebne zaradi oblike, ki naj bi zagotavljala lepše prileganje v uho in udobje pri daljšem nošenju. V Samsungu obljubljajo »premijski zvok«, prvi v liniji Galaxy Buds pa bo na voljo tudi aktivno odpravljanje hrupa. Vendar z zvezdico, saj zna izničevati predvsem hrup s frekvencami pod 700 Hz, denimo pri vlakih ali avtobusih. Baterije bo za šest do osem ur, odvisno od uporabe dušenja hrupa, v škatlici pa še za dvakrat toliko. Vsak od čepkov bo imel tri mikrofone za pogovore in videokonference, tudi ta izdelek pa bo mogoče kupiti v enaki izpostavljeni barvi kot ostale iz tokratne predstavitve. A tudi v manj vpadljivi beli ali črni, cena pa naj bi bila približno 200 evrov.  

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.