Samsung kar med podelitvijo Oskarjev razkril Galaxy Z Flip
Matjaž Ropret 10. februarja 2020 ob 12:12

Javna skrivnost je, da bo Samsung jutri zvečer (ob 20h po našem času) na dogodku v San Franciscu poleg družine Galaxy S20 predstavil tudi preklopni telefon s prepogljivim zaslonom Galaxy Z Flip. Zdaj je to potrdilo kar podjetje samo, saj je na ameriški televizijo v času podelitve Oskarjev zakupilo polminutni oglas za še nepredstavljeni telefon.

Galaxy Z Flip je vsekakor realen izdelek, drugi Samsungov z upogljivim zaslonom, a tokrat z drugačno filozofijo. Ni telefon, ki se odpre v tablico, temveč je preklopni telefon, ki se zloži na polovico svoje siceršnje površine. Zelo podobno kot Motorola Razr, le da je oblika nekoliko drugačna. Reč nima brade na spodnjem delu, temveč so robovi okrog zaslon precej simetrični. V bistvu razprt ne izgleda dosti drugače kot Galaxy Fold, vsekakor so uporabili enake oblikovne in tehnološke prijeme.

Telefon naj bi sicer imel precej dolg zaslon z diagonalo 6,7 palcev, na zunanji strani pa majnega za obvestila. Fotoaparat ima dva objektiva, na notranji strani pa je tokrat (na srečo) majhna luknja v zaslonu, ne nepotrebna gromozanska zareza kot pri Foldu. Na voljo bo menda v dveh barvah, črni in vijolični, slednja nedvomno daje boljši vtis.

Specifikacije bodo menda na ravni lanskih paradnih modelov, kar pomeni procesor Snapdragon 855+, kombinacijo pomnilnika 8/256 GB, bluetooth 5.0, Wi-Fi 6 in podobno. Baterija naj bi imela kapaciteto 3300 mAh, kar je precej več od omenjene Motorole. Dobro obveščeni napovedujejo ceno okrog 1500 evrov.

Ostale podrobnosti bomo resda izvedeli jutri, vendar nam predstavitve pravzaprav ni treba spremljati, ker o telefonih bolj ali manj vemo že vse. Družina Galaxy S20 bo imela tri predstavnike, poleg standardne dvajsetice in S20+ še najbolj napredni model S20 Ultra z ogromnim zaslonom in fotoaparatom, pri katerem bo glavni objektiv imel 108 milijonov pik, fotografije pa privzeto shranjeval v 12 milijonsko ločljivost, saj bo 9 pik združeval v eno. Poleg telefonov pričakujemo še popolnoma brezžične slušalke Galaxy Buds+, ki naj bi v primerjavi z lansko izvedbo prinesle boljši zvok in daljše trajanje baterije.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja